Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eftermiddagsljuset


-Säg!

Har ni sett min älskade ligga
i en glänta om eftermiddagen,
utsträckt i det solvarma gräset?
Hennes blick fäst vid trädets krona
och varats flöjt i vinden
Har ni sett henne gå genom staden
som ett ämbar med jordens guld?
Har ni sett hennes hår i vinden
nattens hand om ett hjärta?

För hur jag letar, hur jag söker
finner jag ej i mörkret
som sakta tätnar omkring mig
För ljuset i gläntan har sprungit
som haren den sommarn sin kos
och skogen i staden är borta,
liksom guldet den girige trånat
det rann ur en lamslagen hand
mot mörktet
mot mörkret..

-Säg henne!

Jag var vid det gräset en annan,
trädens enda vän,
en vilsen och hemfaren annan
och den vill jag vara igen
Säg att jag vilar i bladets,
att i ljuset när ljuset bestrålar
ett ämbar av guld i den gläntan,
redan då jag är åter
i den världen jag kallat mitt hem




Fri vers av katharsis
Läst 533 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-11-25 01:04



Bookmark and Share


  Yvonne.Y
Min eviga favorit!
2007-04-09

  Smultris
Att läsa dina ord är lite som att
se en en tavla bli målad,
du skriver med ett vemod som
lämnar avtryck.
Denna dikt är otroligt vacker.

Det känns här som om
diktjaget söker sin älskade,
någon som gått förlorad...
Men sedan i sista stycket
verkar det som att det är
sig själv han finner/vill finna.

(Jag har inte läst den här innan,
så antingen har jag missat den helt
eller så har du haft den
avpublicerad.)
2006-02-19
  > Nästa text
< Föregående

katharsis
katharsis