Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rädslan.. min hemliga vän...


Rädslan har varit min hemliga vän,
förnuftet flög bort för länge, länge sen.
Oro och ångest för stort och för smått,
ja, nästan för allt.

Att ingen förstått?

När så paniken grep tag om mitt hjärta,
och vände mig ut och in utav smärta.
Förstod jag att ordet sanning jag måste lära,
och inte längre på lögnerna bära.
Lögner som fått mig att stråla och le,
lögner som alla andra fått se.

Rädslan förlamar och ofta mig binder,
men skoja om livet har ej varit nå´t hinder.
Nej, inget ska märkas, och helst inte ses,
att jag, känner ångest och oro, som en mes!

Jag orkade inte, min mask föll i bitar,
nu står jag här, inför alla och visar,
att äntligen, äntligen, trots många svarta stunder,
jag ändå kan hoppas och tro på ett under.




Fri vers av Nillaa
Läst 395 gånger
Publicerad 2006-10-17 00:38



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
En välspeglad reflektion av hur man kan hålla upp en falsk styrka,
när det egentligen under ytan är ett mullrande känslogytter.
Vi orkar bara en viss tid, innan det krakelerar...
man kan då bara hoppas att man har stöttor som kan hjälpa en vid denna tidpunkt, och att man får hjälp att bygga upp fast i insikten att den sortens mask man burit är onödig.

Tror att många kan känna igen i sig i detta...
men vågar inte tala om det i rädslan för vad andra skall tycka o tro.
2006-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Nillaa
Nillaa