Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kanske lite för mycket...


Den nye och havet

Att komma hem till ön
se att havet alltid är detsamma
att gå upp och ner
på pyttesmå gator stänkta
med saltade löv


Att besöka kyrkogården
se alla de drunknade staplade
att gå ner på någon
i farmoderns hus och inte
hinna stanna


Vi färglade aldrig havet
men jag hann fästa din blick
jag högg ett tiotal kyssar
höll ett hundratal olika
versioner av din hand


Och jag vet inte varför
men inget skrämmer mig mer
en stilla rök ur munnen
jag stod på klipporna och ägde
en liten bit av himlen.






Fri vers av Axel Vinter Persson
Läst 307 gånger
Publicerad 2006-10-24 19:12



Bookmark and Share


  Caroline Lundström
Verkligen hur vackert som helst!
Snygga beskrivningar!
2007-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Axel Vinter Persson
Axel Vinter Persson