Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En famn

Vintern kommer
och allt den för med sig
kyla, mörker
en råhet som människor ej vill finna sig i
utan hellre flyr ifrån

De flyr sommarens vilda lekar
in i en famn

Den symboliserar den trygghet de en gång flytt
och som nu åter en gång känns lockande

Håll om mig! Värm mig! Låt inte mörkret ta mig! Älska mig! Gör mig varm, mina händer, mina läppar, min kropp, värm mig!
Håll mig vid liv!

Jag ber till en annan famn att omsluta mig
skydda mig

En famn för mig

En famn jag flyr ifrån, en famn jag flyr till

En famn som hotar min lycka, mina drömmar
lika mycket som den skyddar mig från motsatsen




Fri vers av annis
Läst 348 gånger
Publicerad 2004-12-05 16:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annis