Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag sitter på en kammare ägd av staten

Jag sitter på en kammare som ägs av staten
och skriver på en bok för att förtjäna maten
och kanske konkretisera en teoretisk tanke eller två
Så flyter det enda givna livet på

Jag sitter på en kammare i Överbyggnadens tempelhall
bland självutnämnda präster och människor med \"kall\"
och funderar på varför vissa talar och andra håller trut
Jag mestadels längtar framtid och trängtar ut

Jag sitter i en cell uppkopplad med den senaste tekniken
och försöker systematisera något av metafysiken
och kanske få nån själ att köpa en tanke jag tänkt
Men de mest vågade tankarna har jag förträngt

Jag sitter på en kammare och plitar teser enligt \"tvärtom\"
i förhållande till hela det teologiska etablissemang som betalat för dom
Och kanske ger det lite hopp om maskineriet ändå
Att en liten socialist kan få skriva i skyddad vrå




Fri vers av Janjohan
Läst 336 gånger
Publicerad 2006-10-25 15:04



Bookmark and Share


    ettolrahC
Hm. Jag känner någon slags sorg, när jag läser denna. Den känns så... Sverige på nån vänster. Och det är bra att den kommer från dig.
2006-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan