Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skye

elektriciteten över himlen
havet i håret, bilarnas puls under huden
hans skinn en kappa över nakenheten
för långt från staden, hennes röst;
snart kommer livet
snart kommer fåglarna
i bröstet sätta sig, väntande
nätter i mörkret i dagen från städerna
människor är djur som samlas i gryningen
så bär med dig det du kan, alltid balansen
mellan sjukdomarna, mellan tonerna
är hjärtslagen, höj sänk höj
den solida bönen, låt denna kärlek
födas i mellanrummet, stad land
låt denna kärlek
veta sin födelse, pulserande slå sig ner
över molnens nederbörd, sorgesång;
låt denna kärlek
bilda sin övergång
placera kartor inuti hans sömn
låt denna kärlek
skriva den sanna historien
bli den sista




Fri vers av kittyheartpink
Läst 662 gånger
Publicerad 2006-10-25 16:01



Bookmark and Share


  astranova
vilka fantastiska bilder du använder! med skinnet som kappa över nakenheten, placera kartor och alla såna uttryck. det enda som jag egentligen har lite emot, mest bara för att jag lite emot sådana i allmänhet, är citationstecknen. de känns inte nödvändiga, och speciellt inte om du i stället gör en blankrad/nytt stycke. det är såklart upp till dig, och dikten är bra oavsett, men jag tror att det är lätt att man (läs: jag) hakar upp sig på just sådana små extratecken. :)
2007-01-09
  > Nästa text
< Föregående

kittyheartpink
kittyheartpink