Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kommentera gärna




Alvaret


igen
vid detta karga landskap
där gräset inte växer uppåt
utan längre ner i mossan
där träden har spritt ut sig
som soldater på en ökenpost
och stenar bildar kartor över
kvarglömda minfält

den enda platsen i världen
där himlen är rund idag

och det är här som det sjunger
längs marken om nätterna
sjungs om den stora ensamheten
sjung om alla som lämnat
för att aldrig återvända
ingen skulle kalla det sitt hem
ingen skulle kännas vid det
som sitt modersland




Fri vers av kittyheartpink
Läst 942 gånger
Publicerad 2006-03-29 14:33



Bookmark and Share


  Josef K
Du har ett sätt att använda dig av metaforer som förmodligen skulle få Tranströmer att inspireras! Makalöst vacker ödslighet! Språket, med sin återhållenhet understryker verkligen det karga i diktens landskap.
2006-06-21

  Henrik Nilsson
det är känslan av att vara där som är allra starkast!
2006-05-20

  katharsis
gillar den.
2006-04-12

  Svante
Känner inte riktigt att jag kopplar fullständigt, men det spritter ändå till lite i hjärnans känslocenter. Är svag för det mesta som har med Öland att göra, även om just Alvaret inte är på min topplista. Ändå en rätt okej text. Väckte hos mej insikten om att jag nog inte har varit riktigt på Alvaret på natten. Ödslighet kan vara fascinerande.
2006-03-30
  > Nästa text
< Föregående

kittyheartpink
kittyheartpink