Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att försöka pussla ihop allt som ramlat sönder


Jag ser dig
och förundras över
hur min hud håller samman

för de intorkade tårarna
från den där augusti kvällen
de svider än

Vi tappade bort varandra
någonstans på vägen

(eller var det oss själva)

för vi ligger utspridda
i tusen bitar nu
och det börjar bli tröttsamt
att ständigt plocka bitar
som inte passar

Älskling
jag saknar dig
så som du var när du var hel
och bara lite kantstött

du vågade älska mig då

Bakom mitt synfält
har allt blivit så repigt
avskaft på något sätt

(som din röst i telefonen)

Och det gick sönder
visst gjorde det
det gick i tusen bitar
vi gick itu

men om du ser på mig
och säger
att du en gång kände dig hel med mig
så börjar jag limma direkt

bara för minnets skull




Fri vers av Jewel_x
Läst 1181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-10-29 21:30



Bookmark and Share


  Alvglans
Så vacker, full av känslor och ord som verkligen
får en att stanna upp.
2007-04-04

  Rakel Lorner
Mycket känsla med ganska enkla ord. Hoppfullt om möjligheter trots hopplös onåbarhet.

Det börjar bli tröttsamt
men om...
...så börjar jag limma direkt.

Jag blir nyfiken på personerna i texten. Tror det beror på referensen till den där augusti kvällen då jag undrar vad som hände. Bra grepp för att väcka fantasier hos läsaren.
2007-03-18

  Juliaah
jättefin!
välskriven och rak dikt.
jag gillar mkt!!
2006-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Jewel_x
Jewel_x