Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon tog tillbaka sitt liv idag


Det var något med vinden
som blåste tag i hennes hår
hon kände det så plötsligt
att livet låg så nära inpå

hon berättade för solen
att det har handlat om överlevnad
alldeles för länge nu
och att kanske är det dags
att börja andas igen

hon tog tillbaka sitt liv idag

Flickan har sökt nya vägar länge
och funnit en kyrkogård
de hälsar godmorgon
och hon älskar allt som vilar där

hon ska gå dit någon dag
för att begrava en röd leksaksbil
som en brunögd pojke gav henne en gång

Det hörs i luften
när två människor går sönder
när någonting tar slut
det knakar

han ska få leva där
innanför hennes bröst
ingen försvinner någonsin helt
och en gång var de Kärlek

men idag lovade hon solen
att börja leva igen

Hon är färdig nu
med att skrubba sönder sin hud
en älskades avtryck bleknar aldrig

och han hörde det nog
hur det knakade i luften idag
det var flickan
som älskade för mycket
för att orka stanna

hon tog tillbaka sitt liv idag

Han är inte längre
välkommen hos henne
den nya vägarna är bara hennes
och inga avtryck får lämnas där

Det hörs i luften
när en människa lär sig leva igen
hon drar djupare andetag
det spelas melodier

hon tar försiktiga steg
håller solen hårt i handen
och låter livet
välkomna henne tillbaka








Fri vers av Jewel_x
Läst 706 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-26 22:41



Bookmark and Share


  Alexandoria
så himla bra.


\"Det hörs i luften
när två människor går sönder\"
2007-05-21

  vintervila
du öppnar så många dörrar i dina texter
och jag skulle egentligen bara vilja
säga tack

för nu ska jag ta dina ord i min hand
och välkomna livet
2007-04-21

  Матрёшa
det här var VACKERT .. Jag gärt när jag läste den här..
2007-04-16

  Jessica Ewa
Japp. Du har det tjejen. Helt klart.

Nice work.

// Jessica Ewa
2007-04-11

  Sofie Viktoria
Vemodigt och vackert!
2007-04-10

    rainbow
Den här är så hoppfull och du anar inte hur mycket bilder jag får i huvudet efter att ha läst denna.. En hel film, ett helt liv.. Just det där med att leva istället för att \"bara\" överleva, att slå sig fri, att börja om på nytt och lägga saker bakom sig utan att glömma.. Du har beskrivit det precis som det känns..
Kram M
2007-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Jewel_x
Jewel_x