Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett andetag försent


Det var ett andetag försent
och inte ett enda
av elva tända ljus överlevde

efter så många nätter isär
andades jag bredvid dig igen
men vid min sida
fann jag endast bråkdelar
av en pojke jag minns

Jag kan försöka att hata dig
för en snöboll och en kall vinterdag
när vi fortfarande var barn
för hur allt tog en början
och hur jag idag fortfarande inte vet
om jag överlever slutet

det är tio år försent nu
och jag hann aldrig ducka
så du träffade rakt i bröstet
och lämnade ett öppet sår

Vi var så små den där första gången
men det var Kärlek
och tillsammans skapade vi eldar
mellan bar hud

och vi kunde ha pusslat ihop något vackert
av den andra chansen som vi fick
men när jag försökte bygga verklighet
flyttade du in i luftslott

så jag gjorde ett val
blandat med tårar
och en lust att börja leva igen

du tände elva ljus
men det var ett andetag försent
och jag blåste ut

det sista




Fri vers av Jewel_x
Läst 841 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-04-16 21:37



Bookmark and Share


  Tino
Vad fin denna var, minnen, saknad och kärlek...
Verkligen en text du kan vara stolt över
2013-01-16

  Niclas Petersson VIP
Underbar. Kort och gott.
Gillar. Mycket.
2010-10-09

    Madeleine Ågren (Maduska)
Fantastiskt. Puh.
2008-09-05

  Jessica Ewa
Jag gillar verkligen hur du skriver.
Det första och sista stycket här är helt outstanding.

// Jessica Ewa
2007-08-14

  curra
Åh, jag ryser när jag läser den här... Så bra och vilka beskrivningar du får till..Saker och ting förändras, och till slut inser man att man kanske måste gå lämna det gamla och gå vidare för att må bra och utvecklas själv..

En stark text och starka känslor! Tack :)
2007-04-25

  [ShadowWalker]
OJ!

Glad jag är att du tittade in på min sida, det gjorde att jag kom in hit...

Närhetens särskap, i skuggan av särandes närhet, otroligt bra uppmålat, nästan sånglikt magiskt flyt och snygga ordflöden, bra upplägg, snygga fraseringar och stark känsla, TACK för underbar läsning...

*bokmärker*
2007-04-25

    rainbow
den här är så vacker.. som alltid gillar jag dina beskrivningar om möten och det där hur människor förändras och försvinner fast de är kvar fysiskt.. det där om att släppa taget och gå vidare.. du är bra som alltid! hoppas allt är bra med dig!
kramar m
2007-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Jewel_x
Jewel_x