Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma har cancer, pappa lever på alkohol och lite av allt som jag inte tål








Jag kan verkligen känna
blodsmak i munnen
av tänder som skavt
i gommen i åtminstone
några timmar nu.
Och jag hör verkligen
hur tankarna leker kurragömma
bakom pannbenet, som luggen döljer.
Hur tårarna brinner, hur
kråkorna rinner och hur
händerna skakar trots
att jag inte fryser.
Den där dagen.
Det där beskedet.
Hårt håller jag om
en kanin i teddypäls som
är stoppad med mjuk bomull.
Två ögon en hård nos och
en lite rak mun sådär.
Varken glad varken ledsen.
Något mitt i mellan.
Kanske något
av alltihop?
Det är en helvetes
röra i en gryta av
alla livets hårda ingredienser,
incidenter
och så.
\"Jag vet inte
Jag vet ingenting
och fråga inte så dumt
mitt huvud kokar över.
\"

Jag har stängt av
mobilen.
Och dragit ur kontakten
så linjen är bruten.
Nu kan ingen skrämma mig
med vibrerande ljud
eller höga signaler
som tränger sig in
i öronen, slår på trumman
och gör så
att hela jag skakar i takt
med skriken inombords.
Så rädd är jag.
Rädd för mannen
med pistolen borta
vid fönstret
mannen vid sängen
som håller min hand
och stinker.
Mannen som spelade
tvspel. Game over.








Fri vers av Skimmer
Läst 417 gånger
Publicerad 2007-01-06 15:23



Bookmark and Share


  Thommy
Stark text av en stark människa, mycket läsvärd, tycker om den
2007-02-24

  Lollan_
jag tänker också säja Oj.
Oj!
Jag sitter här och gapar och bara stirrar den här texten är ju inte riktigt klok, den är för bra. Helt va, jag förstår knappt vad som hände, den var så otroligt bra. Hjälp, så bra var... så bra. Så bra bra bra bra bra!
2007-01-24

  Freya
jag hänger väl på alla här och;
Oj.

speciellt oj till rubriken. den älskar jag! Men texten är också ett litet oj.

jättemegaärligt. på nått sätt.

2007-01-08

    inmeddiginålsögatkamel
Jag säger också oj.
Oj oj oj igen och igen och igen
Finfinfint!
2007-01-06

  inspiration.
oj!

Vet inte vad jag skall säga riktigt
Förutom att denna är riktigt, underbar

oj, igen.

Riktigt vackert, bra tempo och fina ord.

OJ.
/M.
2007-01-06

  inspiration.
Oj.
Vet inte vad jag skall säga riktigt
Annat än att denna är verkligen underbar

Vilket flyt och vilka vackra ord

oj...

/M.
2007-01-06

    Juni
Tycker om den!
2007-01-06

    Camillaa
Underbart!

/ C
2007-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Skimmer
Skimmer