Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korsfästelsen


Värk, o mitt hjärta,
ja, pressa ihjäl dig av smärta
och njut av ditt lidande,
ty ingen plåga är ljuvare
än all den plåga som kommer av hjärtat.
Frukta ej smärtan och lidandet;
de är det främsta av tecken på hälsa,
på andens gudomliga hälsa,
som trotsar vart lidande fysiska öde och plåga i världen;
ty smärtan som kommer av hjärtat
är sanningens ögonblicks höjdpunkt i livet.
Så frukta ej plågan och smärtan och lidandet
utan bekanta dig med dem i stället
och trotsa dem, uppsök dem, frossa i dem,
ty allenast så länge du känner dem
är du en levande människa.




Fri vers av Aurelio
Läst 242 gånger
Publicerad 2006-11-04 14:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio