Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snabbare än tiden




Vaknar i övermorgon,
ser omgivningen från igår,
sega sig fram i slow motion.
Ett progeriadrabbat idag
som flyr framtidens horisont..

Väntan är över
innan den ens hunnit börja.
Klockan susar fram
för att i betraktarens ögon
stå stilla.

Ett dygn per sekund
tio år blir till hundra
hundra år till en minut
en minut, en livstid.

I denna dimension
gäller inga naturlagar.
Tiden är ej längre en linje
som sträcker sig
från en punkt till en annan.
Den är sfärisk i sitt förlopp
och evig på samma gång.

Jag föds och dör i samma stund
utan att ens veta om
att jag existerat i en evighet.  




© Boa Berg
2006-03-25
04:34
2006-11-07
20:44




Fri vers av Boa Berg
Läst 598 gånger
Publicerad 2006-11-07 21:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Boa Berg
Boa Berg