Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När man står  så långt ifrån en annans oro att den överfaller en bakifrån..



Ängslan

 

Du sitter med din moders brev

och läser rader som hon skrev

om mörker, glädje, ljusa hopp

och stäckta drömmar

med dina händer

föser du ihop din moders

dolda liv och sedda hjärtesår




Mig låter du ana din rörelse

in mot en malström

av saknad och förtvivlan

lättnad och upplysning

ljus och mörker 

i hennes ansiktsfåror

anar du din egen levnadsväv

 

 

Jag sträcker ut min hand 

lägger den varsamt kupad

om ditt hjärta

fångar den ängslans fågel

som trummar där

går till din framtids fönster

och släpper den lös

 

 

Och du kan somna

tryggt om än

med ansiktet

begravt i våta blad

och gulnad förflutenhet. 

 




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 406 gånger
Publicerad 2006-11-08 03:49



Bookmark and Share


  Agnes
Underbart formulerad. Finner inte något konstruktivt att skriva för ögonblicket. Måste nog läsa den igen....
2006-11-11

  BitterSweet
Du vet, du............

Vilket vemod och vilken insikt... (sen gillar jag inte formen, men det är ju subjektiv sanning!*s*)
2006-11-08

    Bodil Sandberg
Ja det här kan väl bara bli en femma!
2006-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer