inspirationsord av Alex: slöja" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirationsord av Alex: slöja


När Eva och sutenören angreps av den osannolika glöden



 
i väntan på nya steg i hallen
var det något som inte föll över
dina läppar som klöv tystnaden

något vände, förtätade ögonblicket och
vadade i en flod av olja i en sekund av alltid
och jag förstod att det är så här ömheten
rider in i salen och förlamar tiden

inte som en kungason på bländande fullblod 
eller som en kampglittrande jägare
med fett skinn och stadiga skor

utan som ett frustande vildsvin
genom stenbelagda artärer
sprängande och dånandes över död mark
genom gyttja och dammiga gator
över insjuknande trasor av falsk satin

det är så här två oknäppta skjortknappar
graveras in på näthinnan

det är så här bröstkorgar svetsas samman




Övriga genrer av K*
Läst 882 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-08 20:15



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Jag förundras över hur du
kan knocka mig med känslan
av att spränga och dåna över död mark
Men samtidigt förmedla ömhet..
Ja det kallar jag ett själarnas möte!
Tack för en underbar upplevelse!
2010-02-06

  Antropofagen
Ett ångande välfångat då förgånget... ögonblick.
Det är inte du som ska tacka.
2007-02-15

  månvända
det här är poesi av högsta klass, men inte nog med det; det rockar fan så hårt mot min bröstkorg!
2006-11-17

  swimsus@gmail.com
"när din rygg i dörröppningen gjorde
sig redo och jag klev in bakom slöjan
i väntan på stegen
var det något som inte föll över
dina läppar som klöv tystnaden"

----Favvorader!!! Men du...hela dikten..detta projekt...tillåter en att sänka ner sitt tunga huvud i handleder av vemod och bara ömka ett litet tag.
Helt jäkla splended....
2006-11-10

  carl-alexander
Jag gillar tempot och aggressiviteten. Måste även säga att det känns tungt men även på samma gång lättsamt. Duktigt av dig (er).
2006-11-08

  Christer Eriksson
horan o hallicken?.. du vänder in och ut på allt och jag bara håller i mig.. det är poetiskt och spännande i samma stund och du är fan unik på poeter.se.. (tillsammans med ett fåtal)..
"över insjuknande trasor av falsk satin
och genom stenbelagda artärer
det är så här två oknäppta skjortknappar
graveras in på näthinnan"
det enkla lätta blandat med svåra formuleringar.. grymmo..
2006-11-08
  > Nästa text
< Föregående

K*
K*