forts: 1800 spänn och eller han och hon

[diagnos: voluminös, ofullständigt framställd livmoder]

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

forts: 1800 spänn och eller han och hon

[diagnos: voluminös, ofullständigt framställd livmoder]
när du läser det här är jag död


jag hoppas varje gång att du ska vara någon annan. en främling utan historiens kvardröjande spår. men dina handledsblå vägkors matchar fortfarande mina ögons murgröna och jag är lika neutral som fanas kors över landets flagande lack, när poänger faller och jag med dem, när du skymtas i en ögonvrå genom en caféruta i ett blåsigt Stockholm. tre steg bort från dörrposten och se hur jag tvärnitar, havererar i soffan och kantrar ut ur min väl valda kostym. se, hur du drar in över huden och vänder mig två världar bort efter bara 2 ögonkast och hur du rullar in över en himmel jag inte tror på och hur du välter omkull alla självsäkra meningar jag har på lager och hur din mun är det enda jag ser och hur du leder in ekern i navet och hur krampen i rummet där jag burit liv, väcks upp. tiden är en skoningslös plundrare. en gangster utan amnesti på dagordningen. och du sätter och sår den första delen av en utförlig minneslucka att putsa upp litet senare. kanske blir det till Oktober den här gången.

och se hur det står så tydligt och klart. att strykhärdad kärlek uthärdar brutala törnar och objudna gäster i palmlunden, att den står pall när förbrytarna anländer med katarr och infektion, att oöm ömhet överlever allt. igen och igen. man minns alltid den första man avsiktligt dödade bort från barndomen. och du, mitt första perfekta mord är ständigt pågående. det tar aldrig slut. din andedräkt mot mitt kindben i en evig scen. jag är väntan. jag är patetik och ravin. jag är Ägirs maka i havet. jag är en orolig remsa i ökenland. jag är önskvärt ofruktsam via svulster och korsade knän. jag är allt du vill och så gärna till lags. hur mycket är det tillåtet att dyrka. ett rum, en säng, tvära tak och branta väggar, det var en evighet sedan, det var nyss och det är nu. vi är Sam Cooke och Cassius Clay. vi är Ask och Embla nyss stigna ur träden. lämna mig aldrig. aldrig. här vill jag dö. just här. i din armhåla. i ditt bröst. när. när sveps dagen ur ögat.

jag - ett svin, en asätare fylld till brädden med trikin och allergi. jag fyller mig med en livstid av hägringar och plagiat för att få andas bara en timme, en halv, en jävla kvart bredvid dina underarmar som av misstag möter mina under bordet och bruset i mina öron klänger sig fast i taket, flinar åt hela uppträdet, åt mig, för jag vet. jag vet så väl. att jag är fallen. sågad och avhuggen. som en tragisk i rännstenen. som en kronisk idiot. mitt blod är stökigt, orent och vårdslöst. och jag glömmer att den största klockans visare snart når timmen noll och jag glömmer mina ogjorda måsten och uppskjutna borden. för du är en sådan som går. för du är inte en sådan som inte når.

jag - ett kreditväsen; lägg en slant i min bh. lägg en timme runt min hals eller två evigheter i min säng. ja, jag vet. jag är 1800 kronor utekväll och taxi. jag är minus radhus, minus Weber och tingeltangel att sänka timmar efter klockan tre med. jag är inte ens ett andrahandsval. jag är budgetval. för länge sedan köpt, såld och undergångsvärderad. jag är en ljummen Veckans Öl. aldrig tillräckligt god. men hur du rätar ut min ryggrad och får golvet att etsa in ett välbekant mönster in i mina knäskålar. du är obegränsad, omätbar och oändlig. jag är ostämd, obäddad och ständigt förlagd. dina vassa krön omsluter mig, rättar till tonen och bedövar mig, gör mig omdömeslös och behagligt bortvänd från vett och etikett. handleden mot strupen. du håller mig som ett djur i bur och äter mig från insidan och ut. du, ett recept på en fullständig människa. mitt lipsgloss på glid och jag dör, fan, jag dör. resten av natten, dagen, hela veckan och i månader efteråt.

och efteråt, förbannar jag dig i timmar, i veckor, i sömnlösvärlden jag regerar över och jag hatar dig för att du är förutsägbar som årstidernas mönster och för dina händer som fortfarande bränner på min kropp och för din doft som aldrig lämnar. för att du lämnar mig kastlös, så rastlös och bottenlös. jag är drottningen av slask och sot med 90-talskajal och yesterdays hårfärg. jag är stamkunden utan pengar och min självkänsla ligger redo att hämtas ut på Apoteket för en röding. 500 spänn fysisk poesi ända in i grundstenen. och vad jag hatar, för att jag hängt mig, klängt mig och sänkt mig över dig som en parasit, som en desperat blodigel på en febersjuk kapillär, som en korrupt regering lismande efter ditt bistånd, som en galen Conquistador redo att slakta och söndra guldets rättmätiga ägare. sanningen är alltid nyfödd. den tuggar omsorgsfullt sönder timglaset och tillfångatar världen undan oss. stanna. gör om - gör rätt. syresätt mig. älska mig. du är fortfarande oöverträffad.

du är alla mina motiv.

mitt enda motiv.
Övriga genrer av K*
Läst 4003 gånger och applåderad av 111 personer
Utvald text
Publicerad 2008-07-19 13:51Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt bra men, lite mycket slarvfel i texten tyvärr Det drar ner mycket.
2012-04-18

  Mess
sjukligt bra!
2009-06-30

  Suzy med punkterna
Skakande berörande brutal........starkt så in i *********
2009-06-26

  Mikael Lövkvist
Det här var tillika en stor läsupplevelse. Skicka in dessa tvillingar till förlag, vet ja! Man vet aldrig om eller när de nappar. Du har gåvan. Jag respekterar dock om du inte har lusten. Stort tack för läsningen. Du berättar så att jag får en känsla för nyanserna, stämningarna, strömmarna: både de inre och de i förhållandet. Stark läsupplevelse. Tack, Katta! Stort tack.
2008-12-26

  MeAmmie
Pang på rakt in i nyllet! Detta gillar jag, du är begåvad . Fredens Liljor/Ammie
2008-12-07

    Mandelma
Riktigt, riktigt bra skrivet! Det här var det bästa jag läst på mycket länge.
2008-12-06

  Della K
Oh herre jesus...

Här ligger jag totalt svept av mina fötter med tårarna rinnandes ner för mina kinder.

Fantastiskt j-a otroligt!

Jag e rörd, berörd, skakad.

Pussss!
2008-11-04

  Rozhan
perfect!
2008-10-22

  Nina Ahlzén
oj jesus, jag höll på att missa denna knockouttext...men tack vare "Ammi"...(!)...:)kollade jag in din sida..Vad skönt det är att få läsa en sån riktig citattext, som man kan spara och läsa många gånger till!
Tack! (jo, min kommentar suger hästballe, men jag e helt tom i huvet just nu, flåt...).
2008-09-23

  lodjuret/seglare VIP
bokmärker
2008-09-23

  glasblåsarblå
oj vad kreativt!
titeln lockade ju förståss, och vilket flöde! man bara hänger med i texten den rusar på. jag skriver också bara med små bokstäver ibland. blir ganska effektfullt :)

"jag hoppas varje gång att du ska vara någon annan. " den meningen fångar mig direkt. du börjar så lugnt och metodiskt.

"när du skymtas i en ögonvrå genom en caféruta i ett blåsigt Stockholm. tre steg bort från dörrposten och se hur jag tvärnitar, havererar i soffan och kantrar ut ur min väl valda kostym. se, hur du drar in över huden och vänder mig två världar bort efter bara 2 ögonkast och hur du rullar in över en himmel jag inte tror på " helt plötsligt har man blivit mer än lockad, man bara slungas in. det löper på.
underbara uttryck.

<3 applåder
2008-09-21

  Mabola
Det var... breathtaking.
och tydligen försvann förmågan
att tänka samtidigt.
Varje ord är svårt att stava till nu.

Rysligt bra...
och kanske det bästa
jag läst på poeter.

stormande, ekande applåder!
2008-09-21

  Frederick
sjukt brasåbra

älskar att du inte använder storbokstav efter punkt, UNDERBART.
2008-09-18

  Fredrik P. VIP
stark och fängslande
text, intensiv närvaro,
jag väljer att citera:

/jag - ett svin, en asätare fylld till brädden med trikin och allergi och jag fyller mig med en livstid av hägringar och plagiat för att få andas bara en timme, en halv, en jävla kvart ...

och grattis till Red.Val!
2008-09-18

  madinsane
oh my lord, miss katta strof, du är ett jävla geni.
och jag önskar jag hade vett nog att skriva en klok och insiktsfull kommentar, men det har jag ju inte. för det är jag ju inte.
men du.. du liksom.
2008-09-18

  Inkarasilas
Fyj fan skrev jag i det röriga kommenterandet att jag fick hugg i bröstet och var övertygad om att jag var nära hjärtinfrakt vi orden "och jag dör, fan, jag dör. resten av natten, dagen, hela veckan och i månader efteråt" För i helvete gick precis genom en uppslitande scen i min fantsihjärna där jag fann mig själv skrikandes DU TAR SÖNDER MIG till någon varelse i yttre rymden som bara - jaha men nu är det slut serru, get over it- Aaaaaaaaah fuck I love it, en gång till. Räta ut min ryggrad för i helvete.
2008-09-18

  Inkarasilas
...och man kan börja läsa på jobbet och man kan printa ut den och man kan sitta på bussen och flina och man kan ligga i sängen och hacka sin gråt och man kan säga helt självklart det här är inte så bra att jag drar efter andan utan man kan säga CHECKA IN MINA FUCKING TRUTANDE LÄPPAR DET ÄR SÅ IN I HELVETE BRAAAAAAAAAA!!!! Jag fan blöder texten, dikten det absoluta och säger synnerligen tyst - Jag vet det .där.precis. Men kan inte skriva det, det kan Du och jag är så förbannat impad att det är lite löjligt hur jag vänder orden hela tiden och bara viskar jävla fint vackra människa där inne. Dog lite och blev jäveltörstig...
2008-09-18

  Laijza
Bra text. I de längre texterna föredrar jag punkt och stor bokstav..men det är ju jag det :-)
2008-08-15

  Regular
wow...allt jag förmår kommentera...applåd
2008-08-14

  molly crayons
<3
2008-08-14

  Antropofagen
Rasande rak rannsakan. En medveten förträngning som håller den andre stången -med styrkan hos ett blött silkespapper. Och jaget som en självförgörande konsumtionsvara.
Hittar så många vansinnigt förödande, "En ljummen veckans" " självkänsla ligger redo att hämtas ut på Apoteket för en röding"
Skulle kunna citera det mesta, jävlar vad jag gillar denna text.
2008-07-31

  Nina V A
höll på att missa denna, ibland blir man sne på sig själv, men nu är jag här och hur börjar man eller ens avslutar en kommentar som inte bara skriker bra som fan. Det är en mäktig text som lämnar en utmattad ändå helt galet omfattad, förstår du? :)

Jag skulle önska att jag kunde skriva i detta textmassevolymformat, det är fan fantastiskt hur du kan hålla ihop det intressant och på spår hela vägen. Så fylligt men ändå stramt, så levande och mänskligt i sina nyanser. Språklig djupandning. Vidgande.

Hur du kring kärnan -

'du är alla mina motiv.

mitt enda motiv.'

kan få in världen roterande som en discoboll med alla sina reflexer i all sin verklighet och sina perspektiv. Hur vi alla och envar faktiskt känner igen oss i de flesta eller iaf någon av dina bilder oavsett var vi står - strykhärdad kärlek

Helt fantastiskt!
2008-07-25

  katt.inc
Som att vända ut och in på själen, sig själv, hela alltet, vränga alla hörn, räta ut vindlingarna, för hur ska man annars någonsin kunna komma i närheten av att kunna förklara sin kärlek och allt det den för med sig, denna onda och goda känsla.

Din dikt är så intensiv, nästan desperat och så flödande stark och så starkt flödande och jag kommer på mig själv med att hålla andan när jag läser men det går dåligt för din text är lång och innehållsrik och jag måste läsa långsamt och flera gånger för detta är så bra och det känns som om jag inte vill missa en enda stavelse.

Din text är lika fyllig och rik mellan raderna som de ord du egentligen har skrivit och bilden du valt är så utmärglad, så naken, så utlämnande, så träffande till dina ord. Tack för poesi som river i mitt inre.
2008-07-25

    Kittyoncrack
Skitbra text!
2008-07-24

  wayward - taiga
jag har sugit på den här svålkanten ett tag nu.
jag har skämts, och skäms för att jag gör det, för att jag fegar för det jag önskar att jag kunde haspla ur mig enkelt, men det kan jag inte...

du är fan för självklar!
bara radar upp, inga jävla effektfulla radbryt, inga sökerier eller försök.
du är omloppet, den härjade viljans funktion - särad från eftertanken.
ja, så låter anyway resultatet - Katastrof_Strofer liksom; haverera mig gently, snälla!

jag vill önska läsaren i mig mera! paperback - att ha till hands i resväskan, jag vill högläsa för mitt sårade kärleksliv. rysa och känna mig giltig i mitt flickrum, fast det är trehundratjugo mil till famnen och fredagskvällen där jag får snyfta mot hans bröstkorg.

du trycker upp dina texter i fejset på mig så mina inkännanden blånar - alla mina tillkortakommanden. bara ett ungefär är jag.

en ynnest att få ta del av det här, vett´u, ja, spread your wings,
komlpett flygfärdig, det är vad du är!
2008-07-24

  Christer Eriksson
Kärleken, hur svår är den att förinta. Troligen omöjlig och jag har ju läst dig i två år och lite till och just denna dikt känns som den ingår i allt du skriver. En längtan, han, då, nu, du och alltid detta varför, guldmedalj blandat med dåliga placeringar. Vad gör vi här egentligen, där vid samma bord, vilka missöden är det som förgör oss och vilket bränsle är det vi så lagom hela får i oss så att vi inte bara tynar undan snabbare än vi gör. När jag läser dig och du skriver så här så gör man ofrivilligt parallellt med dina ord en egen resa. Det svindlar tid som höjd, olustigt och lustigt. Poesi som tusen nålar och du har ditt ”1800 kronor utekväll och taxi. jag är minus radhus..” och jag tycker om detta mänskliga tilltal som du äger, ingen tillsnyggning av jaget. Jag vet inte hur mycket man får citera men jag tar detta långa stycke. Fulländning.

” man minns alltid den första man avsiktligt dödade bort från barndomen. och du, mitt första perfekta mord är ständigt pågående. det tar aldrig slut. jag vill stryka din panna, din andedräkt mot mitt kindben i en evig scen. jag är väntan. jag är patetik och ravin. jag är Ägirs maka i havet. jag är en orolig remsa i ökenland. jag är önskvärt ofruktsam via svulster och korsade knän. jag är allt du vill och så gärna till lags. hur mycket är det tillåtet att dyrka. ett rum, en säng, tvära tak och branta väggar, det var en evighet sedan, det var nyss och det är nu.”

Här är det allt, tvära långa kast. Allt mellan skymning och skymning eller så om man vill, gryning till gryning, men det är hela varvet. Inget lämnas.

Så till tavlan, ruggig och jag googlade runt lite på konstnären Beksinski. Fy fan så ödslig han är, så ruttnande men ändå livfull.

Vad mer finns att skriva, det är svårt att skriva bra poesi, jag förstår att du kämpar med tanke på din utgivningstakt, men fan du ska veta att det blir stort, högt och bra när du väl lägger ut. Dina texter är en högtidsstund precis som Bruno, Bob, Ida, Anna, Jacob, Karin och allt vad ni heter. Japp så är det och nu stänger jag kiosken men jag är en sån invandrarkiosk med fria öppettider och man vet aldrig när man öppnar igen, trevlig sommar, höst, vinter, vår. Till sist bara..

” jag - ett svin, en asätare fylld till brädden med trikin och allergi och jag fyller mig med en livstid av hägringar och plagiat för att få andas bara en timme, en halv, en jävla kvart”
2008-07-23

  -Ulla Tilemo- VIP
Bilder försöker att rulla, men känslorna styr mitt textläsande.
Vasst och gör ont.....knivskarpa formuleringar!
2008-07-23

  Maria Zena Viklund VIP
förlåt min ordfattighet men kan inte kommentera mera just nu än helt enkelt ursnyggt!
2008-07-21

    Elina Möller
Tänkte först att det var lite väl kaxigt att illustrera sin text med Beksinskis konst. Det är det inte här. Grymt textat, detta!
2008-07-21

  månvända
knäcker ben och suger märg gör du. alltid.
asfaltsblomma!
2008-07-21

  coffe
du formar gör konstvärk och väver in ditt känsloregister i vackra och massiva ord och vass och ögonklösande brutalitet...c
2008-07-20

  Teddy
Låt mig säga Splendid och bara gå härifrån. Detta går inte att plocka isär. Jag sväljer allt.
2008-07-20

  Död Mans Hand
Vilken odödligt kaxig titel!

Svårt, som att söka slutet på en perfekt cirkel. Gillar en massa träffsäkra oneliners som ligger som strössel genom hela texten. Speciellt "sanningen är alltid nyfödd"...hjälplös, skrikande och måste tas om hand om...ständigt en ny.

Härlig speeed och intensitet akt igenom! Blir nästan törstig här!?
2008-07-20

  Cattastropher
det kan nog inte bli mera grymt än så.
eller mera obegripligt.
djupet och energin, kaststjärnan
den du alltid håller som din egen.
" tiden är en skoningslös plundrare"
allt som ryms under en livstid, inom en brand
där inte ens en rymdålders förnekelser eller stoppur
kan hejda en sådan kärlek.

den är inte endast minnen, den parasiterar på nuet,
lika levande, en värld eller två,

what to say. där som döden är ingenting.
2008-07-19

  Alstermark
Oj. Vilken härligt levande textmassa. Vilken språklig och stilistisk kreativitet. Vilken... känsla. Tycker mycket om.
2008-07-19

  Rune Thorsell
Fantastisk bildverkan och halsbrytande associationer. Man får gå till Öyvind Fahlström och Erik Lindegren för att finna jämförelsematerial. You are Great! Kram!
2008-07-19

  Bjarne Nordbö
Kastlös, rastlös och bottenlös. Sådan rad fullständigt binder mig. I en som helhet mycket läsvärd text, som gjorde min inloggning här i hammocken mödan värd. Snyggt.
2008-07-19
  > Nästa text
< Föregående

K*
K*