eller; han & hon" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
eller; han & hon


1800 spänn närmare himlen


han kommer en halvtimme för sent. kanske 7 år för sent, tänker han. det är ovanligt. annars är det hon som står för den ständigt sena ankomsten. på något vis, alltid, så jävla försvunnen. sval som en möbel men ändå, virket är ogreppbart som kaos. som kvicksilver. hon är som en slags mänsklig valium med livlig puls. som tändstickor i en alltför blöt ask. men ändå. alltid här. hon som aldrig ljuger. hon säger som mest lite fel. frågan är bara när.

kanske är jag här 8 år för tidigt. igen. alltid detta jävla igen, tänker han och slår sig ned på bänken där hon väntar. hans allra bästa fiende och sämsta vän. hon som väntar och glimmar. glimmar och. jävlar. ler. han vill säga dra åt helvete & ge fan i mig. varför. därför. för att det är så mycket svårare att vara människa idag. andas. och han hoppas, varje gång, att hon ska vara någon annan. någon som går. någon som inte slår på gömda trummor. någon som inte når.


ett rum. en säng. det var en evighet sedan. det var nyss.


linjer á la 30+ och några gråa. men hon är fortfarande. fan. hon. och det stör. det stör nåt så förbannat att hon fortfarande - är. men trots alla tydliga erkännanden av år, ser han alltid förbi och hon är bara 16. kanske 17 eller så. hur stora vi än blir är vi fortfarande små, tänker han. hur är läget & haha & vafan & en kram. men bara en. det svider i bröstkorgen. hennes ögon, de han kan och känner så onödigt väl, flackar aldrig. och han undrar om hon, som han, måste anstränga sig för att verka precis så lugn som hon inte är. antagligen inte. fuck.

800 spänn. de bränner i fickan. han vet. det kommer inte att räcka. inte den här gången heller. det är väl så det är, att det enkla alltid är det mest exklusiva. och han avskyr henne för att hon, genom att bara finnas där, fyller igen den där invanda men väl så tydliga tomheten. den som alltid finns i ett annars så fullkomligt liv. det enda stället där isen är svag. i det där andra livet. i rimlighetstillvaron. där man grillar på fredagar såklart och lägger vantarna på rätt plats. där man är inredningsmagasin, kakel och husvagn. där man är hej o hallå älskling hur var din dag.


ett rum. en säng. det var en oändlighet sedan. det var igår.


och han vill säga fuck off & die. för där borta, i det verkliga livet, har man rivit ut heltäckningsmattorna och lagt in värmegolv. där kan man inte stava till andrahandsval. däremot: tv-tablå och i-pod skal. och man lägger sig aldrig ensam och aldrig efter klockan tolv. 3 glas husets vita och minst fem 6:or GT. det funkar varje gång. vill inte prata längre och hon måste släppa sargen. skippa relingen. bli användarvänlig. fort nu. innan övertid. rimfrosten, krisen, muren rinner ut över bordet. genom barstolen. och bort. han har hoppats, varje gång, att hon skall vara någon annan. någon att radera. någon annan än den förlorade. han behöver ingen manual för det här. hon ligger som en sunblock 52 under hans hud och hon slår, så jävla hårt, på instrumenten. inuti. som alltid. och igen.


och han vet. att han ska lyssna och memorera fel saker. som en sköld till senare, när den här natten är över. när skuldsaneringen måste påbörjas och pågå till nästa oktober. där i lagomlife. där de färgade flaskorna sorteras från de andra trots att de i slutänden ligger i samma hög. ungefär som allt annat. ungefär som det här. men nu. så fan heller. kom. fuck reality deluxe. artonhundra spänn närmare morgonljus och moralisk konkurs. kom. artonhundra spänn närmare tidlöshet och en form av himmel.


en säng. ett rum. det är en evighet sedan. det är nu.
Övriga genrer av K*
Läst 2248 gånger och applåderad av 77 personer
Utvald text
Publicerad 2008-04-25 04:24Bookmark and Share


    Berlin
jag är imponerad. tagen. vill bara läsa mer-mer-mer. älskar hur du skriver.älskar. och bokmärker. såklart.
2010-05-24

  aol
ruggigt bra präntat på ditt vis
2010-04-19

  Lilla My* VIP
Läser o läser igen...gillar den här intensivt skrivna tonen, punkterna och alla dråpliga inslag om lagomlife däremellan!!
*Stoppar ner i bokmärkeslådan för att ta fram igen*
2009-03-08

  Mikael Lövkvist
Lysande skrivet. Jag ville inte att den här berättelsen skulle ta slut. Du har berättargåvan. Verkligen. Orden känns. De känns nära, inne i, livet.
2008-12-22

    Nemloth
tycker mycket om metaforerna i denna, mycket tankeväckande och härlig att läsa.

En stående applåd och tack för en mycket läsvärd upplevelse.
2008-11-28

  Laijza VIP
Håller med bruttan här nedan, hon aj fan shit o ja ba..:-)
2008-08-18

  Inkarasilas
Jag drog min cigg i ett bloss (extralånga smala bruna) brände mig på läpparna och märkte det fan inte förrän det var försent så in i helvete välskriven och med fingertoppskänsla för det avhuggna som måste finnas just i detta uttryckssätt av avsaknad och fan 1800 spänn närmare himlen, betalar lite till, höjer med en vinare och sju glas Vodka, jävla bra, ja jävla bra bra.
2008-08-15

  L.byström
musikalisk konst...
2008-07-23

    Gerard
Det är mycket svårare att vara människa idag. Fint skrivet.
2008-07-20

    Louvisa
Grymt bra!
2008-06-18

  aftermath
bokmärkes!
2008-06-08

    ej medlem längre
Lysande !
2008-06-05

    the wall
oj oj oj vad bra!!!! sjukt bra!
2008-05-27

  Agnes B* Lörinczi
... och jag lägger ner mina vapen, mina ord, nu så mycket närmare himlen
2008-05-13

  Peter Stjerngrim VIP
Att du väcker känslor med dina suveränt skruvade flöden kan jag visserligen förstå och kommentarerna till detta flöde bekräftar att så är fallet ...
... Själv kan jag blott konstatera vad du får mig att känna och uppleva när jag läser dina ord ... Om den där så innerligt eftersökta, sällan funna, Den Rätta står att finna någonstans
på denna jord ... så torde hon vara rätt lik dig ...
Nästan så att det gör lite för ont att tänka insikten om att den livsekvationen tyvärr exkluderar mig ...
Dina flöden är alltid läsvärda - men vem kommer tillräckligt nära för att kunna läsa dig ...?
2008-05-12

  Ulf Lagerholm
ordfunnet, flow, ja minsann, gott, drucket å sobert, ja allt, samtidigt, liksom, ja just liksom, så gott å ordfunnet, så gott, så billigt, artonhundra är så mycket, så lite som behövs för att få det sobert å drucket

blir knall av texten, gott så
2008-05-09

  Ilona _L
Så bra skrivet, andra sidan på myntet - av \"svenne\" livet!!
Önskar det var fiktion, men skiten finns runt hörnet!
What a waiste!
applåder!

Men vad håller Jacob och Chatastrophen på med?
Tycker att ni ska läsa de allmänna uppförande reglerna en gång till!
2008-05-05

  Död Mans Hand
wow! det här är inte sånt jag ens förväntar mig att få läsa gratis. skulle lugnt betala, kanske inte 1800 spänn men nästan ;-). Känns väldigt intressant, intensivt och stilsäkert hela vägen. Verkligen en upplevelse att läsa och den får mig att sätta igång och ana en hel massa saker. Imponerad här.
2008-05-01

  Cattastropher
Jacob,

Vad HANDLAR dina inlägg om? Egentligen?
själv tog jag upp som ett exempel på upphävandet
av en formellt uppbyggd syntax visavi den uppbrutna syntaxen i framställningen, genom bruket av punkterna som varande betydelsebärande element, istället för markeringar av satser, så du har nog missat poängen ändå eftersom du inte bemöter min åsikt.

nej, det ligger ju i sakens natur att de personer som nyttjar
härskarposition inte kan se det själva.

f.ö. beklagar jag å textförfattarens sida att komm.utrymmet
disponerats för en ovidkommande diskussion vilken skymmer
textens lyskraft.

ha en bra dag!
2008-04-27

  Cattastropher
Måste säga att föregående inläggs anda och bruk av härskartekniker i sin ansats till analys och överdrivna och irrelevanta fokusering på ovanstående texts tekniska struktur,
påminner mig om min manliga keramiklärares
sätt att visa sin ambivalenta uppskattning av min konst:
å ena sidan fick jag ett fång doftande dyra rosor
på min första utställning, sen satt han resten av
tiden i min 20.000.- kronors monter o klagade
på de i hans tyckte för höga priserna på muggar
jag hade och hur dåligt jag hade skyltat.

Styrkan i denna eminent uppbyggda text, tillika i dina övriga här arkiverade och tusenfalt uppskattade produktioner, ligger i min läsning i den emotionella laddningen och hur denna, för ditt sätt unika stringens, i sin tur på ett intrikat och välarbetat sätt i just uttrycksformen ovan, korresponderar till textens uppbrutna syntax, där punkterna inte längre har vare sig semantisk eller lingvistisk funktion så som varande punkter, utan som betydelsebärande element vilka stegvis förstärker dynamiken och framåtskridandet
i den utvalda framställningen från dess början till dess slut.

Själva dennna struktur tror jag från textskaparens sida är uppkommen helt känslomässigt tillsammans med en magkänsla under skrivprocessen vad som var det rätta sättet, och kan därför inte på något sätt relateras till en formellt uppbyggd syntax där tal om meningsuppbyggnad i satser eller bisatser ens skulle vara intressant, då man i så fall har missat poängen med framställningens form.
Beklämmande även, hur en icke litteraturvetare
rör sig med begrepp vilka hör till metodiken, utan att fördenskull ha tillräcklig kännedom om desamma.


Jag önskar dig all lycka till med ditt fortsatta skrivarbete
och påminner än en gång om hur innerligt jag önskar
få se ditt skrivande i tryckt form, en dag. En mycket vacker dag.

kramar!
2008-04-26

    ej medlem längre
Vilken intensitet! Det känns som om man står stel och petrifierad i en virvelvinds öga och runt en blåser allt från gula löv, snö, vårsol och sand och torrt gräs omväxlande men man står där i samma låsta hållning med tomgångsmalande käkar och det går liksom inte att stänga av hågkomsterna av det man gjorde som man ångrar men inte vill ha ogjort och som alltid kommer att hemsöka en utklätt ömsom till nostalgi ömsom till äckel. Typ... Fint som fan syster!
2008-04-25
  > Nästa text
< Föregående

K*
K*