Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det tänkta du ville

 

 

Vi 

rusade frejdigt o tveklöst mot livet

såg framtiden hägra begaglig o ljus

men

dagarna hastade nätterna flydde

o vindarna vände i sus o i dus

Ingen

kan säga att tiden är nådig

då timmarna springer så hiskeligt fort

det

tänkta man ville det tänkta man skulle

blev bara drömmar som fladdrade bort

Men

salig är månen o härlig är solen

som följer i rymdernas sorglösa lopp

vandrar

alltjämt där högt över Jorden

o giver förtröstan o tilltro o hopp

 

Vi

ville få segla mot okända kuster

vi ville få färdas till främmande land

men

dagarna hastade nätterna flydde

o vindarna vände mot sagornas land

Ingen

kan säga att tiden är nådig

då dagarna jäktar så skyndsamt förbi

det

tänkta man ville det tänkta man skulle

blev bara drömmar o ljuv poesi

Men

salig är månen o härlig är solen

som följer i rymdernas sorglösa lopp

vandrar

alltjämt där högt över Jorden

o giver förtröstan o tilltro o hopp

 

 

Bs-06

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 693 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-09 09:55



Bookmark and Share


  aol
din dikt är som en ljuvlig sång som smeker mina sinnen
så trösterikt vi susar fram med vår måne sol och stjärnor, så fin dikterska poet du är,
2010-04-03

  Agnes
Jag håller med Ditte: det kanske är hög tid att tonsätta dina alster?
2006-11-11

  rebecca d
var är melodin? finns den?? om, inte, så...genast....
2006-11-10

  Hildegun Relefors
Vacker, tyckte om ! Men tvekar inför ordet "Man". Vi vill oftast vara försiktiga i våra tankar, men tror dikten skulle vinna på ett "jag" eller
"ingen". Vad tror du?
2006-11-09

  Madjori
Helt suverän!!! Älskar den, varenada vers och underbara rim, den är bara såååå, braaaaaa!
2006-11-09

    Syrak
Den blev favoriten direkt, ljuv.
2006-11-09

  Eline.P
Åter en av dina fina "betraktelser". Hur livet blev och hur det är och blir. Sorg och vemod över tiden som flyr alltför snabbt och inte blev som vi tänkte oss då när vi var unga och odödliga och framtiden var ett enda stort "Jeronimooo"!! Den framtid som stadigt krymper och som det verkligen gäller att ta vara på NU.
Jag tycker om vemodet i texten och den hoppfulla förtröstan i sista raderna- än finns ju livet med alla möjligheter. Sparar som favorit för att inte glömma det viktigaste - att leva!
2006-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg