Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det finns vissa hjärtan som dunkar hårt och trillar ur händer och det finns vissa händer som håller hårt och tar sönder hjärtan


att hålla lagom hårt

hans hjärta börjar få svårt att andas
mellan hennes alltför ivriga fingrar
fingrar som försöker hålla hårt
för att inte tappa taget
hon märker inte
att hennes små händer
är starkare än hans hjärtslag


hennes hjärta håller på att trilla sönder
om han bara kunde ta det i sina stora händer
och skydda det från all smärta
om han bara kunde
hålla lite hårdare
innan hon ramlar över ännu en sängkant
ramlar ur ännu en kärlek



din hand trevar försiktigt
under hennes hud
nuddar vid hjärtat
men du vågar inte
vågar inte ta det mellan dina fingrar
alltför rädd
för att din kärlek är starkare
än denna flickas drömmar


min hand
håller hårt om mitt eget hjärta
alldeles för rädd
för att våga testa
om en pojkes händer
är lika mjuka
när dom väl kommer under
alla lager
av vardag och hud




Fri vers av Trubbel
Läst 650 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-11-12 23:48



Bookmark and Share


  Johan Nilsson
Jag gillar denna.. vet inte exakt vad det är.. den är bara vacker på nått vis... får en att börja tänka..
2006-11-30

    embla
Ja det är aldrig lätt med kärleken och närheten, att våga ge av sig själv och sitt eget hjärta, eller att ta emot vad någon annan ger utan att skada det som är ömtåligt...
Mycket bra skrivet, du har en härlig förmåga att fånga de där förvirrade motsägelsefulla och sköra känslorna med ord, jag tycker mycket om dina dikter. Tack.
2006-11-20

  Vitsippa
Åh, fiint :)


Asså, du skriver precis så att jag fattar vad det handlar om .. braa :)
2006-11-19

    livräddaren
åh guuuud vad bra detta var!!!
2006-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Trubbel
Trubbel