Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En personlig dikt som bara vällde ur mig i tysthet. En natt när allt som livet skulle vara känns omätbart avlägset. De här orden kommer från den plats inom mig där saknad har gnagt sig fast nånstans i höjd med stora kroppsulsådern...


Inte ens solen

Jag vill ju bara bli hel

Är det så fel
att förtäras av en längtan

saknad efter
den som passar

som en saknad bit
i ett pussel

Är det fel att låta tårar rinna
när tyngden av
den spelade lyckan

blir för stor

Jag ville ju bara brinna av kärlek
av liv och tina innuti en enda gång

Jag minns

 

13 år och utan vetskap
om livet

ändå visste jag med varje cell i min kropp
att du finns

kanske satt du i en av de där bilarna

som jag hörde på landsvägen
i sommarnatten

Det var i de stunderna jag nästan
kastade mig ut
genom fönstret

För jag visste att jag kunde flyga
ja med dig kunde jag ju klara allt

 

Jag vet att du finns där ute än

kanske satt du i en av de där bilarna
och märkte att det blev fel
Ett plötsligt vemod

en doft i vinden

och ända sen dess
är något trasigt därinne

För det är så det känns
Som om något rivits sönder

 

En sår som inte läks
och det gör ont att sakna så

inne i mig väntar ett skrik
starkare än själva solen
Och jag törs inte öppna munnen

ens för att andas...




Fri vers av Roger VIP
Läst 452 gånger
Publicerad 2006-11-11 01:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP