Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

-- om att fatta beslut som ändrar hela livet

 




Ett ögonblick

 

 

I ena ögonblicket hänger
obeslutsamhetens fot över avgrunden

alternativen plågar med sin ovisshet
allt man inte ser i det som frågan gäller


och när man vänt varenda möjlighet
dragit ut alla konsekvenser till sin slutpunkt

är man ensam och allena med sitt val
och som ett orkanöga blir allt stilla


I am on my own again
I make the choice
come deep hell or high heaven

Bara i ögonblicket
då jag sätter ner foten
är jag
kanske för en enda sekund
verkligen fri.




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 495 gånger
Publicerad 2006-11-14 00:24



Bookmark and Share


    Agneta VIP
Återigen har du skapat, enligt mig, riktig poesi...
2006-11-17

    ej medlem längre
Ibland är det svårt att ta viktiga beslut
2006-11-14

  vissla
bokmärker och njuter av valets mysterier
2006-11-14

  Daniela
Och valet sprider sig som ringer på vattnet...att..påverka....o...verka...vidare...vidare....

Tyckte jätte mycket om den filosofiska tråden genom hela, så vardagsnära och så svårt ibland, men ändå nödvändigt. Kram/D
2006-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer