Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(byte titeln, var trött när jag kom på den första)


Folkets vän, Emma

folkets fiende
nummer ett


  Emma Goldman


Nya kakor
från den judiska
bakgrunden i landsflykten
från Kröningsburg via
St Petersburg och Rochster
till New York


        Emma Goldman


Begär friheten och
vackra lysande ting
först då är sanningen
rätten att dansa även
för en revulotionär


          Emma Goldman


Stå upp på barikaderna
för rättigheterna till
sig själv och friheten att
säga vad man vill


           Emma Goldman


Folkets fiende nummer ett
folkets vän nummer ett
förtryckarnas fiende folkets vän


              Emma Goldman


Ta intryck av den
kämpande hjälten som
står på sig för sina ideal


Emma Goldman
Inspiratör, hjälte
sanningssägare
likställd sexuell frihetskämpe
revulotionär och
föregångare




Fri vers av virre
Läst 1018 gånger
Publicerad 2006-11-14 11:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

virre