Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten sak kan så lätt bli STOR! ( som bäbisen kan bli om man inte passar sig)


Varför varför varför varför VARFÖR

Det hände för två veckor sen
( Det var då jag bokade den)
Jag skulle RYMMA med hjälp av teaterbiljetten

Jag började röka fler cigaretter
Drömde mig igenom hela nätter
Angående att jag hade TVÅ TEATERBILJETTER

Mot slutet ( trots en ovana jag har)
Duschade jag DAGLIGEN i flera dar
Tills stanken av Intet ej fanns kvar

Dyra telefonsamtal till alla jag känner
( Till och med till mina ovänner)
Scenen skulle ISA där livet bränner

I två veckors tid levde jag livet
Tristessuckade (mer eller mindre överdrivet)
Ty föreställningsdatum var ju redan angivet

Men ingen djävul kan svära som fan
Samma dag gick snacket på stan
Att jag var \" naiv eller ovan\"

Jag stod i IKEAs kö när jag fick höra
Att dessa två veckor snart skulle sönderköra
Det vackraste snäcksus någonsin sytt till mitt öra

Det skulle inte bli något skådespel!
Jag lade en arm kring min underdel
Och tröstade mig som hade haft så fel

Medan jag skulle ha suttit i teatersalong
Och tänkt \" We´re STILL going strong!\"
Stod jag i Nybrogatans gång
Med en outfälld fjäderbatong
Och nynnade tröstlöst en sång
Som rimmade gång på gång;

\" Du dumma gris utan Moder
eller syster och broder
du KAN INTE styra utan roder!\"

Nu är det slut på mina ord
Ty mitt hjärta pumpar bara blod
Utan teaterfantastiska känsloord

Jag såras- men inte av kulor
eller överbelastade guldmulor
... Utan av dina färgglada scenskole-sulor





Övriga genrer av Rieke
Läst 465 gånger
Publicerad 2006-11-15 02:55



Bookmark and Share


    laissez_faire
Kampen fortsätter. Mycket bra.
2006-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Rieke