Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
11+11+11+11+8 = 52; om det som komma skall. Året om. Igen och igen. Jag stal "rad:kolon-formen" från Ms Lovecraft. Dagens ämne är helt klart "Död".


Nära/Döden (Låt mig passera i revy)


livsfördriv:
en gäspning
mellan döden
du betyder allt
med silkesstunna tankar
och nikotin
lyssnar vi
efter mirakel
& tystnad
utan spår
likt en viskning med ett svar
värd att dö för

kaffekask:
allt går på automat
kaffe och stirrande
strålar från
skärm till skärm
och allt är återigen
tre bokstäver långa
konversationer& intentioner
och vad gjorde du i helgen?
jag säger inte ingenting
utan ljuger och säger någonting
det betyder ändå ingenting

vinter:
jag betraktar
de fallande löven
och försöker se
det vackra
i rött, gult, brunt och grått
som alla andra gör
utom jag
som betraktar
ingenting
ser ingenting
bara död

skendöd:
noll aktivitet
är förklaringen
jag är ett misstag
och kall
av stelhet
och ingenting
är mig lik
efter noll mirakel
finns bara
vita väggar
ut

the end:
och precis allt
är precis som allt
precis alltid har varit
alltid nära döden
alltid nära det som är långt borta
alltid nära det som är för nära

så låt mig passera i ett ögonblick
så låt mig passera i revy






Övriga genrer av Johannes
Läst 621 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-11-20 10:33



Bookmark and Share


  Ms Lovecraft
Jag har tydligen redan kommenterat den här texten med vad jag tänkte kommentera den här texten med. Det tyder alltså på åtminstone ett av följande alternativ:

1. Du har skrivit en modern klassiker
2. Interhumana relationer är universiella
3. Vissa saker förändras aldrig
2009-04-14

  Матрёшa
Ja, vad mer kan jag säga. Din poesi talar direkt till hjärtat. Jag får rysningar!
2006-11-28

  Ms Lovecraft
Jag förstår inte matematiken. Det är väl 7 dagar i en vecka? Även om november är månad elva (som går ungefär på repeat 4 gånger), så blir inte resten av månadsantalet 8.
Hur som helst, jag är inte av uppfattningen att jag behöver förstå för att uppskatta. Jag gillar nikotin och silke och skulle gärna citera nästan hela texten, men jag nöjer mig med att peka ut "kaffekask" som the central core i texten, där raderna

"jag säger inte ingenting
utan ljuger och säger någonting
det betyder ändå ingenting"

är så bitterljuvt sanna och uppriktigt uppgivna att jag behöver skölja ner dem med en kopp starkt kaffe.
2006-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Johannes
Johannes