Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förloraren

Hur många kaffekoppar
måste vi hinna räkna
innan vi hittar
det som gått förlorat.
Ska dem där
ungarna hinna
springa förbi
och skratta tusen
mil innan vi någonsin
kommer förstå.
Det undras.

Du har ju allt
och jag ingenting
kan du inte dela med?
Såg du på mig då?
Du är ju så snygg
med ljuset mot
din hy.
Jag är lite
rädd för mörker.
Du är så lång
med din raka rygg
och jag når bara inte upp.

Jag gled iväg
du stod stadigt bredvid
och jag försvann
längre och längre bort.
Eller var det tvärtom?
Jag vet inte
det gick så fort
jag ska inte
skylla allt
på dig
men du får
gärna ta emot
lite till o lite till.
Jag orkar inte
mer nu.

Det är
blodspår
på trottoaren
regnet har tagit
en del
Idag ska världen
gå under.
Det är rätt farligt
det med.




Fri vers av Skimmer
Läst 348 gånger
Publicerad 2006-12-20 19:45



Bookmark and Share


  enlitenenstor
oj den här välte mig
raderna: \"Du är ju så snygg
med ljuset mot
din hy.
Jag är lite
rädd för mörker.
Du är så lång
med din raka rygg
och jag når bara inte upp.\"
träffade rätt in i mina tankar just nu...
2007-02-25

  Матрёшa
Jag älskar den här dikten, den går att läsa om och om igen! Avslutningen är mycket bra och hoppingivande!
2006-12-20

  Dilsewat
Underbart avslut!
2006-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Skimmer
Skimmer