Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..fyllde år och fick som gåva en silverkedja.. det skapade visst tryck..



Halskedjan

 

För länge sedan
i en annan kärlek
fångades min hals
i en kedja av guld

När dess glans bleknat
tradade jag den mot
verktyg för tankars födning,
dyra böcker med guldsnitt,
livslitteratur.


Nu, nyss, utan nödvändig reflektion
begåvades jag till högtidsdag
med manglad länk i silver
lättare att bära än guld
men lika svår för andningen.



Och min hals spände emot

\'jag bär inga kedjor\'

inga alls, varken av vän eller fiende
inte av syster eller bror
inte nu eller igen.



Ett schatull i rött
glor förnärmat mot mig
från mitt nattduksbord
och viskar väsande:

\'du är en otacksam knöl\',
och halsen svarar
under andnöd,
\'jag bär inga kedjor\'.

Inte mina
inte dina
inga alls.

 




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 393 gånger
Publicerad 2006-11-16 10:49



Bookmark and Share


  Lars Granlöf
Denna dikt har ett råhärligt flytt. Ja ibland är det svårt att stå på sig, då man fått en gåva.
2006-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer