Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2000-tal


Lev aldrig ditt liv

Vik och riv längs perforeringen,
Gå när gubben blinkar grön,
Arbeta fyrtio timmar i veckan
Rösta i kommunvalet

Gå aldrig före i kön,
Kör aldrig för fort
Drick aldrig allt för mycket
Lev aldrig ditt liv




Fri vers av Sjöblom
Läst 291 gånger
Publicerad 2006-11-20 02:00



Bookmark and Share


  Lillasyster F
Det är farligt att leva - man kan dö av det.

Du har fångat det svenska samhället på ett genialiskt sätt. Vi är väldigt duktiga på att göra som vi blir tillsagda. Men ibland skulle det vara kul att våga vara lite rebell och gå mot röd gubbe. :)

Ha en bra dag!
2007-01-15

  alx
det som skolas som rätt är ibland inte det roligaste.. Man måste inte bestiga gränserna för att leva, men att bara anpassa sig till den idealiska mall som samhället byggt upp gör att du kan känna känslan av att bara bli ett spår av miljoner i grunden. Ibland får man släppa ut sin själ och våga ta risker. Andas in och känna att man lever, på gott och ont. Det är sådana tillfällen du kommer minnas när du ser tillbaka på ditt liv; det är värt det.
2006-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Sjöblom
Sjöblom