Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En uppmaning till nåt.


Ramsa till mina skrivarvänner

Det kanske är så att jag tappat lappen med de bästa rimmen
och står naken och rädd och mållös i den mörkaste timmen
Oväder nalkas och kvinnornas leenden är förbytta i allvar och grin
men ändå försöker jag bemästra allt med ett pojkaktigt flin
Timman är slagen, barnen har flytt innergårdarnas grönska
och lek utan uppkoppling har fallit i glömska
Det är en hård tid, en hårfin skillnad mellan vara och köpa
när man livslinjen häkta, larma, stressa, älska och löpa!
Eller hur? Ett barn i en hage, ett djur i en för liten bur?
Människan bor i en kartong i gudarnas garage och gnager på kartongen,
nynnar den länge sedan bortglömda texten till sången:
Frihet och egen tankefrid.
Ge mej och de mina tid.




Fri vers av Janjohan
Läst 358 gånger
Publicerad 2006-11-22 18:45



Bookmark and Share


  Janjohan
Bra förslag. Adertonhundratal tar jag som en komplimang, hvem vill skriva modernt?
2006-12-17

  Ingrid Nilsson
Vad bra!Rim här och var,men varför inte byta ut det andra "grin" mot flin?
Och inte vända ordföljd för att få till rimmen,det känns adertonhundratal.Men ett bra budskap har du. Heja på!
2006-12-17

    Ti-elina
Den här gillar jag skarpt! Bra skrivet!
2006-11-29

    Tuva Lisa**
Mm.. Bra !
2006-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan