Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens tivoli

 

Oh hur gärna ville jag inte att mitt
tomteblossgnistrande själsliga mörkerrum
kunde innesluta alla månklara nätters
evighetsblinkande och lyrikbesjungna stjärnor.



Oh hur gärna ville jag inte att min
bekantbebodda igenvuxna själsliga bakgård
kunde omgärda alla hjärtans vänligaste lekplatsers
allombesökta och skrattframkallande gungor.

 

Oh hur gärna ville jag inte att mina
trögvibrerande själsliga reducerade stämbandsimpulser
kunde återge alla stavelsestaplande lovsångers oktaverande tonsäkra oktavformaterade känslor.

 

Oh hur gärna ville jag inte att mina
behovsprövade själsliga tankar
kunde komma loss
och få leka med dina
utan inträdesavgift eller höjdbegränsningar
på vårt alldeles egenhändigt byggda tivoliområde.




Fri vers av E.B.A.S
Läst 406 gånger
Publicerad 2006-11-22 21:06



Bookmark and Share


  hawkeye
Läser och ler, tyckte om språkets piruetter i denna :)
2006-11-23

    Lena Nilsson
En text att gunga med i - som berg och dalbana i slow-motion. Och som den där snigeln som kryper två steg uppför flaggstången för att sen kasa ett steg tillbaka.
2006-11-23
  > Nästa text
< Föregående

E.B.A.S