Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En köldbiten årstid

Bitande frost kysser fönsterglaset.
Innanför luckorna håller alla andan
och fortsätter kalaset.

Bitande kölden förvärrar utanförskapets nöd.
Utan eld och värme slocknar alla hoppfulla ljus
och all sprakande glöd.

Bitande skare skär både hare och iller.
landskapet utanför visar sig oförsonligt
och såren läks inte av isbjörns-pastiller.

Att utomhus pulsa genom öppnad vinter,
känns dock mer lockande och livsbejakande
än att delta som instängd höstsprinter.




Fri vers av E.B.A.S
Läst 483 gånger
Publicerad 2006-11-23 07:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

E.B.A.S