Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyckelhålsmärkt

Hon är en viktväktardrottnig med smalmatsbegär
En fitnessgudinna som glömt vem hon är

Hon är en ångestfylld flicka som för protokoll
Över allting som aldrig spelat nån roll

Hon är vad hon äter, hon är ingenting
Och syns inte längre för allt runtomkring

Med en känsla av tomhet som blivit förstärkt
Står hon avskalad, naken och nyckelhålsmärkt

Hennes drömmar försvinner de bantar hon bort
Och allting blir utbytt mot en smalare sort

Och allt som hon tror på är fullkornigt ris,
Och att allt går att göra på ett hälsosamt vis

Hon är vad hon äter, hon är ingenting
Och syns inte längre för allt runtomkring

Med en känsla av tomhet som blivit förstärkt
Står hon avskalad naken och nyckelhålsmärkt

Hon är märklig och märks utav märken på kläder och varor
Trivs bäst med att flyta och gömma sig själv ibland skaror

Där hon inte syns och där hon kan ta platsen att andas
Där hon kan få glömma och gömma sin ångest i andras

Hon är vad hon äter hon är ingenting
Och syns inte längre för allt runtomkring

Med en känsla av tomhet som blivit förstärkt
Står hon avskalad naken och nyckelhålsmärkt




Fri vers av Josefin Johansson
Läst 401 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-27 09:49



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Denna har jag bara inte tillräckligt med superlativer för att rättvist kunna kommentera. Stolt brevid-glädje över att vara koster till en sådan poet!!
2009-04-26

    ej medlem längre
väldigt lik Lars Winnerbäcks - en söt liten flicka!
Roligt skriven, bra skriven och extremt viktig handling som tyvärr, som i denna texten, kan ses som humoristisk. Hoppas bara att alla tänker till!
Ska läsa mer av dig!
2007-01-29

  Sofie Viktoria
Den här fångade mig. Bra skildrat!
2007-01-24

  Sofia i hatstaden
Gutt!Bra gjort! Orden faller ihop o du beskriver det väldigt bra.Tillslut är hon bara ett enda stort levande näringsvärde o nyckelhåls märke och ingenting.För man blir vad man äter.
/S.r
2006-11-27

    Lena Nilsson
Väldigt bra, bra driv och tydliga bilder! Om inte rytmen haltade, skulle det här kännas som en färdig visa...
2006-11-27

  Berra Bäver
Stackars människa. Nyckelhålsmärkt OCH Krav-märkt.BRA
2006-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Josefin Johansson