Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fylletårar

Rödgråtna ögon
Skyll inte på kontaktlinserna
Jag kan uppskatta känslan
Svidande, ett offer
För att du vågade dig på
Att röra den varande bölden
Som kallas själ och hjärta

Stanna, tyst och stilla
I fönstret ut mot världen
Torka dina tårar och le
Med stumma läppar
Okyssta, utan känsla
Cigaretteröken gör dig inte vackrare
Bara mer förgänglig

Det finns andra som du i staden ikväll
Andra som gråtit för spritens skull
Dina fylletårar glädjer ingen
Inte ens dig själv imorgon
Maskarans linjer stavar ditt namn
Ingen annans.
Rör mig inte!
Jag bultar av rädsla, och ingen
ting kan få den att försvinna

Solen går upp över Stockholm
Nordens sommarnätter
Är allt för korta för att rymma
Alla dina sorger
Alla mina sorger
Vi ska somna i gryningen
Försök förskjuta känslan
Nederlagets sötma
Orden du ristade in i dina

Ömma

Ögonlock
Var bara tårar, saltvatten
Fånga dem på tungspetsen
Så vinner du förstapris
Försök inte ge det ord
Tystnaden säger alltid mer
Särskilt ikväll




Fri vers av SillySiri
Läst 353 gånger
Publicerad 2006-11-30 20:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SillySiri