Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ska vi blunda istället, när vi inte förstår?


De satt mitt emot varandra på tunnelbanan. De var förmodligen födda i samma stad. Kanske till och med samma år.

Jag tittade på henne: vackert brunt hår och rena märkeskläder.
Jag tittade på honom: fett stripigt hår och kläder täckta av hemlöst smuts.
Jag tittade på henne: stort leende och vit, rak tandrad.
Jag tittade på honom: likgiltighet.
Jag lyssnade på henne: pratade i ny mobiltelefon, bestämde lunchdejt med en kollega
Jag lyssnade på honom: (hörde inte vad han sade för han mumlade för sig själv)
Jag tittade på henne
Jag tittade på honom
Jag tittade på henne
Jag tittade på honom

Och jag förstod inte varför




Fri vers av Esset
Läst 243 gånger
Publicerad 2006-11-30 21:19



Bookmark and Share


    laissez_faire
En till som hämtar sin inspiration från tunnelbanan ser jag.
2006-12-01

  Karessera
Du yttrycker på ett bra sätt hur snett resurserna är fördelade i vårt samhälle. Man kan verkligen fråga sig om man skall blunda när man inte förstår.
2006-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Esset
Esset