Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite hembygdspoesi...


Vattenledningsvägen, oktober-06

Nytt hus på gamla gator; flyttlass, lördagskaos
Brandbil lyfter IKEA-sängar in genom balkongdörrar
trapphuset blev visst för trångt!

Nytt folk på alla mina gator
Barnvagnarna rullar in från Söder
i våg efter våg.
Ökad trängsel vid Konsums grönsaksdisk
alla har brått med att leva gott!
Tomaterna görs mindre och mindre
för att få plats i sittbarnvagnarna
En tomat om dan till din Findus mikrolunchlåda
viktigt att tänka på sig själv oxå!

Ny port för mig, på min gamla gata
Från hyresrätt till Bostadsrätt
Med full fart har jag räddat mig in i medelklassen
just innan Reinfelts fälla hann slå igen
och göra en artig polsk städhjälp av var och en av oss
som någonsin gjort misstaget att tvivla på oss själva!




Fri vers av Steffepeffe
Läst 407 gånger
Publicerad 2006-12-01 20:00



Bookmark and Share


    mejo
Din text skildrar ögonblicksbilder och förändring på samma gång - snyggt. Tycker om ordvalen och formuleringarna. Texten växer när man läser den igen och igen - tyckte mig hitta nån slags samhällskritisk underton (?) som jag i början inte såg lika tydligt! Gillar den!
2006-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Steffepeffe
Steffepeffe