Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ynglingen

Gud så gulligt det är med unga killar på en arbetsplats där det mest jobbar medelålders kvinnor. Medelålders kvinnor är oftast kommunalt anställda och jobbar då oftast inom sektorn vård, städ eller barnomsorg.

Ynglingarna lyfter liksom stämningen ett snäpp och skvallret om Fru Petterssons otroligt vidriga gardinbyte eller paret Svenssons eventuella separation kommer som av sig.

I stället kan man kasta lite med Henna permanenten samtidigt som man skrattar till lite ungdomligt och berättar hur vild man var på dansrestaurangen förra fredagen. Hur vågad top man hade, utan scarf och hur man flörtade med dansbandet.

Ynglingen ler lite förläget och undrar om persiennsnöret går att använda som strypsnara?

Står ynglingen i tvättstugan och stryker Tant Agdas blus är han ju sååå duktig. Är man medelålders kan man alltid passa på och klappa lite på honom också. Så där kamratligt och moderligt bara för att få känna liksom.

Kokar han en gröttallrik i mikron till Ansgar, höjs han till skyarna. Vågen görs och applåderna slutar aldrig. Den kvinna som lyckas snärja \"Ynglingen med kockkunskaperna\", blir evigt lycklig.

(Till stor förtret för den enda unga dam på arbetsplatsen som just tillrett lasagne, utan uppskattning.)

Vill man vara extra hipp kan man alltid fråga ynglingen hur det går med rockorkestern och om musikaftonen på \"äckstriiim\" var lyckad förra helgen?

För att inte tala om personalfesterna. Alla medelålder kvinnor blir som flickor på nytt. Blå ögonskugga smetas på de hängande ögonlocken och stora rougefläckar brinner på kinderna. Både av vinet och av hettan att känna sig ung igen. Ynglingen blir uppbjuden ideligen och är som tuppen i ett hönshus.

- Vad fin du skulle bli om du klippte dig lite, så passar man på att smeka den unga långa man som fritt hänger över ryggen på ynglingen.

- Åh vet du vad jag skulle göra med dig om jag var tio år yngre? viskar rullande höfter a\'la 60 bast.

Skräcken lyser i ynglingens ögon när han nickande försöker få till ett halvdant leende och önskan om en uppstrålning till ett flygande tefat skulle kännas som en befrielse.

Vad tråkigt det skulle vara att gå till jobbet om inte ynglingen fanns. Vi medelåldes kvinnor verkligen älskar vår yngling.






Prosa (Prosapoesi) av Lotta Billerhag
Läst 353 gånger
Publicerad 2006-12-04 02:33



Bookmark and Share


  Lars Anders Johansson
Som en kommentar till SvD:s artikelserie om tantsnusk! Bra skrivet.
2006-12-13

  Freeman
=) Vad häftigt....känner faktiskt igen det där lite, från fabriken där jag jobbar. Inte för att jag är sådär jätteung själv längre, men i förhållande till många som jobbar här, känner jag mig som en av dina ynglingar i storyn.
Jättefint skrivet! =)
2006-12-08

  Roger VIP
Sexuella trakaserier är inte bara ett fenomen som drabbar kvinnor eller hur? Suveränt skrivet.
2006-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Lotta Billerhag
Lotta Billerhag