Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna dag är min

I min sömntunga oklarhet blir jag drömlikt vaknad av smygande fotstegen i trappan. Nymalda bönors doft når min yra sömndruckenhet och mina läppar formar välmående .

En varm behaglig skäggkillig puss och jag vet redan innan morgonens ljus träffar min blick denna dag är min.

Frukostbrickan placeras bredvid och kaffets vällukt tar kammarens dröjande sömndoft.

Det arla konditoribakade morgonbrödet prålar av spröda mångfärgade grönsaker, grekisk feta samt soltorkad tomat. Den nyss kramade apelsinens must svalkas med hjälp av en frostad bit. Morgontidningens färska svärta lockar nyfiket och är prydligt vikt.

En nyss nypen fönsterblom vilar i ett snapsglas mitt på.

Hjärtat slår extra slag och blodet pulserar plötsligt med lidelse liksom mina andetag.

Dagen är min och han har den formad med utlösande passion i tidig morgonstund.




Fri vers av Lotta Billerhag
Läst 570 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-10-23 01:15



Bookmark and Share


  jardan
Mållös !
2008-03-02

  stella
Pirrigt bra, ger gåshud!
2008-02-28

  aol
härligt underbar känsla

läs min dikt älska den önskar jag dej
2008-02-10

  aftermath
vilken fin uppgång!
2007-10-23

  Karin D
*applåderar* sån härlig morgon och fin text.
Karin
2007-10-23

  Aisha VIP
....wao....tjusigt....vilken morgon!...kram från Aisha
2007-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Lotta Billerhag
Lotta Billerhag