Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se mig

Det smärtar att se dig
därför blundar jag mig bort
var gång
och går sönder inom
Du sliter mig i bitar
bara av att vara nära
nuddande invid
istället väljer jag att gå
alltid

När du inte vet
ser jag dig
länge
förtrollas av din vackerhet
Jag blossar av skammens välbehag
när minnena skvallrar
om lidelsen
som om det vore då
åter

Jag vill så gärna känna
min utsträckta hand
ta dig
hålla nära och tidlöst
Av skuld är den istället knuten
hårt gömmer den min dröm
om oss
som inletts utan mening och
sans

Med oerfaren blick ser du inte
min sinnlighets önskan utan
hoppas
att jag ska variera min oskuld som du
Jag vill ju bara hålla dig hårt
närmare
inte leva i din värld
utanför



Se mig och håll min hand







Fri vers av Lotta Billerhag
Läst 759 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2008-02-07 08:55



Bookmark and Share


  LassO
Vackert, berörande... det liksom \"känns\" vad du skriver.
2008-02-15

  Carola Zettergren
Ah så alldeles enastående bra poetat
med djup o känsla!!!
2008-02-14

  Sofie Viktoria
Ooo så bra!
Ser mig själv, mina känslor i dina ord.
2008-02-10

  aol
berörande mänskligt
2008-02-10

  aftermath
stark text
jag uppfattar det som att stå handfallen brevid
inte nå fram/in i den andre
sorgen det för med sig
2008-02-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ord, som i en
så tar, och ger
en bild, hur Du
det har...
2008-02-07

  Leif Furstedt
Drömsköna rader och en kännbar känsla. Vackert.
2008-02-07

    ej medlem längre
Berörande och vacker dikt, målande och djupt, tack för läsningen
2008-02-07

  SusanneStrömstedt
Denna dikt berörde mig djupt...
2008-02-07

  Per Teofilusson
värkande ord. så mycket sorg, så mycket längtan. En vemodig stillhet i \"du/jag-dansen\" och det nästan prosaliknande berättandet kontrasterar fint mot smärtan
2008-02-07

  mare VIP
..stark...känslofylld....om längtan......bra..
2008-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Lotta Billerhag
Lotta Billerhag