Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara en bild en vanlig dag... (hade glömt att texten låg här, därför är den kanske lite inaktuell nu...)




1 december

 

Vita havsfåglar sveper in över huvudstaden
landar i formation på gräsplanen
som en gigantisk änglavinge
lösgör sig sedan
likt fotbollsspelare som just sjungit nationalsången
och vill känna på gräset före matchen

På gräsplanen intill
spelar unga studenter fotboll i shorts

Utanför universitetets murar
glider trafiken långsamt förbi
och julhandeln pågår febrilt

Innanför murarna
tar någon emot en passning
och den jättelika vingen lyfter
flyger iväg
högt över stadens hustak och kyrktorn




Fri vers av Regina E
Läst 668 gånger
Publicerad 2007-03-06 19:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En skildring av en dag, en plats,
mycket väl skrivet och formulerat, bra!
2007-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Regina E

Mina favoriter
kvällssol
tvätterskan