Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske var det att inse att man faktiskt har älskat men inte älskar längre, och kansek för att sådanna ord var för stora då


Mellan orden ser jag dig med nya ögon

Granskning
och ser nu
i dina sorgsna ögon
vilar världen

-: Hon hette Veronica och hon stod vid min trappuppgång en dag
Och sen såg jag henne inte igen
(fast kanske ibland i blickar bland folkmassor
men aldrig riktigt) :-

Här vilar världen så som jag ser den nu
och i tystnaden
där jag brukade säga
”jag saknar dig”
så säger jag nu ingenting

Där vilar all vår glädje
Och allt vårt tvivel om den verkligen var
det är fem sekunder av hela världen

-: Det var inte ens tystnaden mellan ord
det var en blick som blev två innan hon sa sitt namn :-

I vår tystnad finns världen
våra minnen och ord
saknad, blickar, tystnad
Och en kvinna som hette Veronica
som inte gjorde något annat än ändrade

Hur jag såg människor

Hur jag såg dig
och dina ögon
Där världen vilar




Fri vers av Queen_of_Rain
Läst 494 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-04 21:02



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Frågan är väl om ens jag lärde känna Veronica innan hon hann ta sitt liv, förmodat som av olycklig kärlek... till livet
2008-03-14

    M
kärleken förändrar ....det gör den. den förändras oss som få saker gör.\"en blick som blev två innan hon sa sitt namn\"det var riktigt bra
2007-02-13

    ej medlem längre
SKitbra skrivet!!
2006-12-18

  Jessica Ewa
Å det sista, å det sista, å det sista, å det sista är bara BÄST!!

"Hur jag såg dig
och dina ögon
Där världen vilar"

Underbart.
// Jessica Ewa
2006-12-11

  Propella
"och i tystnaden
där jag brukade säga
”jag saknar dig”
så säger jag nu ingenting"

Där fick du mig att börja gråta :-)

Det är sånt du gör. Berör.
2006-12-11

  Zam
"Här vilar världen så som jag ser den nu
och i tystnaden
där jag brukade säga
”jag saknar dig”
så säger jag nu ingenting"

Dessa rader blir veckans tankekorn...
2006-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Queen_of_Rain
Queen_of_Rain