Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är det inte Lucia?



Är det inte Lucia

som skulle står här vid elden
med tända stearinljus
i sin
grangröna krona.

Var det inte hon
som skulle stå här intill geten
denna morgon
och sjunga om kärlek.


Är det inte Lucia

som står där vid de glödande resterna
med stearin droppande
från sitt
kolsvarta hår.

Var det inte hon
som var ute och festade
hela natten
och tände eld på den gamla geten


Är det inte Lucia

Som står där vid askhögen
med stearintårar fasttorkade
på sin
kritvita kind.

Var det inte hon
som först då den gamla geten
brunnit ner
insåg att hon älskade honom.





Fri vers av Lars Granlöf
Läst 257 gånger
Publicerad 2006-12-13 09:42



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
en partylucia och en uppbrunnen get - ni har visst lite underliga adventstraditioner där uppe i norra länsdelen... ;-)

Men det är mycket känsla i din dikt. Jag tycker synd om henne, vet nästan hur det känns.
2006-12-13

    Lindizz
Mycket bra skrivet.
2006-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf