Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När livet går in i nedåtgående spiraler är det skönt att få skriva av sig lite....


Oförmögen

Oförmögen är mitt namn

För jag är inte rik
Och förmår heller ingenting
Åstadkommer ingenting
Orkar ingenting
Har slutat tro på framgång
Slutat tro på upprättelse
Slutat tro på mig själv
Ja, vad tjänar det till?
Slutat tro på dig också
För det tjänar då rakt inget till
Jag är slut på alla mina krafter
trött på att måsta orka
alltid, hela tiden
när man egentligen är helt
oförmögen

ja, Oförmögen är mitt namn

Jag har slut på mina ord
Jag är färdig på förmaning
Jag är färdig på falskheten
Jag är trött på de smickrande orden
som sägs för att få mig på fall
som sägs för att få mig att tro
Tro på någonting som jag inte är
det blir så fånigt
ja jag är trött på att bli lurad
Trött på min egen godtrohet

Oförmögen är mitt namn

Man ska vara förbannad för att lyckas
Man ska ha vassa armbågar för att synas
Man ska vara uppkäftig för att höras
Arrogant och hård för att bli tagen på allvar
Gärna se ned på dem som ingenting är
Ja - som en fattig själ som jag själv

Ja, då får man framgång –
Då bli man hörd
Sedd
Lyssnad på
Och trodd
då får man välgång i livet


Nej - Jag platsar inte här


Oförmögen är mitt namn









Fri vers av Mia Marcus
Läst 1045 gånger
Publicerad 2006-12-13 10:51



Bookmark and Share


    Ti-elina
Förstår din känsla, i denna värld känns det ibland som man inte tjänar någonting på att vara snäll och ärlig. Känslan av hopplöshet infaller när man inte orkar vara förbannad, inte orkar ha vassa armbågar (för det är inte jag). Denna oförmåga delas med en massa människor, men det kanske inte märks så mycket då någon uppkäftig människa gormar högt och överröstar dem alla.
Det här var en dikt som rörde upp många känslor och funderingar. Tack!
2007-01-08

  Gunwale VIP
Någonstans kanske det ändå går en smal stig för dig där du slipper uppkäftighet och armbågar... Den är nog väldigt smal, men säkert finns den där... Och ditt namn skall vara: O´Förmögen!
2006-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Mia Marcus
Mia Marcus