Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomtefars dilemma

 

Tomten har nu fått stora problem

för vintern är blott en chimär

regnet o rusket ger honom eksem

så han blir förbannad o tvär

 

ja tomten har visst fått huvudbry

vad blir väl en jul utan snö

grisen mår illa så den måste spy

o bocken han vill bara dö

 

Tomten river sitt dyngsura hår

o frustar o pustar o svär

ja jesses o attan så illa han mår

säg vad ska det bli av det här

 

för tomten är inget vidare kry

när inte det faller nån snö

grisen mår illa så den måste spy

o bocken han vill bara dö

 

Men titta på fan - en flinga så vit

nu singlar från skyarnas sfär

frostig o skön som en stalaktit

den stillar vår tomtes begär

 

hipp o hurra i himmelens sky

tomtefar jublar av fröjd

grisen den skuttar i dynga o dy

men bocken han blir aldrig nöjd

 

 

Bs-06

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 503 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-13 18:23



Bookmark and Share


    Manuela
Hahah..skulle kunna vara mig du skrev om och inte tomtefar!
Nej det är inge kul med gräsmattor som är grönare nu än i sommras.
Du skriver med en härligt halft uppgivenhet som man känner igen sig i.
Ha det gott min vän!
Kram:Manuela
2006-12-18

  Daniel_78 VIP
denna var härligt värre, är det en sång
iomed upprepning på verserna?
grisen o bocken är kul :)
2006-12-14

  Rune Thorsell
Hej Bodil du värmländska drottning och huldra!
Säg! - Får jag gråta en skvätt mot Din skuldra?

Om julen hamnar för gott på museum
då skall jag jublande sjunga Te Deum.

Jag är trött intill döden på "Jingle bells"
och på äcklig glögg som i muggar hälls.

Och tomtegubbar som slår i glasen -
Nej! Fy Farao! Usch och Fy Fasen!

Grishuvud brunt med kladdig kristyr
gör att jag flyr ut på gården och spyr.

Och Lucior i dräkter från Ku Klux Klan
som gör att barnen blir rädda som Fan.

Denna köpvaruhusens årskarneval
som lämnar oss ställda med kassa skral

och lurar kunder till fattigdomsfällan
den kan nu inte bli firad nog sällan.

Om julen får regna bort är det bra –
jag säger bara "He he" och "Ha Ha".

Kramelikram plus en extra kram!
till Bodil - allas vår Hjärter Dam.
2006-12-14

  Jessica Ebbesson
Ja..om vi ändå kunde få en liten flinga till jul. Kul litet julrim!
2006-12-13

  Anders P VIP
Stackars tomtefar. Månne sjunger han "I'm dreaming of a white christmas". Det är ont om moderna julvisor men här har vi åtminstone en text.
2006-12-13

  Markattan
Härligt rimmat med anknytning till denna vår så milda vinter. Snyggt, Bodil.
2006-12-13

  stefan.g
Speciell......
2006-12-13

    Weronica
Hihi den var kul :)
2006-12-13

    Cammo
härlig
2006-12-13

    Erika H
Åhh du... njutbart skön text
du skriver så härligt att jag bara sitter och ler
tack för en stunds avkopplande njutning
erika
2006-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg