Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lucia.


Välkommen Lucia i mörk vintertid.
Välkommen med värme, ljus och frid.
Du ljusets brud, med julens bud.
Du lysande ängel i vit vintreskrud.

En doft som sprider sig i varje hus,
en doft av jul, en doft av ljus.
Lucia ler åt oss var och en,
hon är en jungfru, vit och ren.

En hoppets stjärna, stark och klar.
Hon bär på ett stort ansvar,
hon bär på alla svar.

Som en strålande vinterängel,
du kom ner till vår jord.
sjungande i December,
i både ton och ord.

Välkommen Lucia i mörk vintertid.
Välkommen åter med ljus och frid.

13/12 - 06




Fri vers av Ariel_the_angel
Läst 682 gånger
Publicerad 2006-12-14 15:17



Bookmark and Share


    Camillaa
Fint skrivit om Lucia
/ C
2006-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Ariel_the_angel
Ariel_the_angel