Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

O du ljusets budbärare




Här och nu tar jag det sista steget ner från kramscenen
skrattscenen.
Från luciascenen som jag försökte kliva nerifrån redan i femman.
Jag står här och nu,
inför er alla här i publiken nedanför scenen
och drar på munnen,
jag skrattar för att jag är så stolt över att jag är jag.
Och att jag nu kan Le

Till er nedanför scenen vill jag ge en gåva
En present som ni själva måste finna.
För jag vet nu
att inom er alla
finns ett ljus
en liten låga
som i era hjärtan ständigt brinner.

Om ni det ljuset kan lära er att finna
så kommer ni att få insikt i
att ni
inom er alltid bär den värme.
Den energi ni behöver
för att kunna le.

Var varsam med elden
För om ni tillsätter för mycket
bränsle kan ni förgås
och andra skada.
Låter ni lågan ilsket flamma
så att branden syns överallt
tar glöden snart
slut
och
kommer att lämna
blodtårar i sina spår.

Var varsam med elden
Och plocka försiktigt fram dess gnista
så ljuset inte blåses ut.
Bär lågan varsamt framför er
i era kupade händer
och låt de som vill uppleva dess skönhet
titta.
För då
kommer leendena att bevaras
likt stearintårar på deras kind.

O du ljusets budbärare.
Låt oss här och nu få vandra vidare i våra liv och sprida dit ljus,
så att alla får sin chans att kunna le.




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 200 gånger
Publicerad 2006-12-14 15:20



Bookmark and Share


    Lena Nilsson
Du leker med elden (ljuset) på väldigt många sätt just nu. Känns som om du själv försöker lösa det där problemet med att fånga det fulländade ljuset. (jag har tänkt på det en hel del) Och kanske är det det som är lösningen också. Att tända tillräckligt många ljus. Att hjälpa alla andra att se det ljus du själv har sett. Tillsammans förstärker dina ljusdikter varandra.

En del teman kommer igen, försiktigheten till exempel. Och kärleken. Medkänsla.

Har du funderat på att lägga ihop dom i en svit, (ett ljuståg, hi hi, fast jag skojar egentligen inte). Och renodla i en klump?

Åtminstone läser jag gärna mer än än i rad, som dom ser ut nu, och allteftersom dom poppar upp.
2006-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf