Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppdämda  sjöar av stagnerade skamkänslor svämmar över understundom



skamlöst rum

 

\'Honi soit qui mal y pense\' 

 

För att möta de belackare i grind
som fnyser åt män med strumpeband
ordensbehängda eller annorledes dekorerade
garderar sig honoranten

med utrop: ´Skam åt den som tänker illa därom´ 

Vore det inte skönt
om det vi i enrum vill
kunde vara lika skamlöst
fritt från hånarnas missriktade nit?

Men hånarna sitter i vår egen nacke
av gammal vana tolererar vi dem där
fast de borde kortats av den giljotin
som knäckte adelns makt.

Vem gav dem previlegiet
att tyrannisera oss med
med sina moraliska petitesser?

Skam bör den,
och endast den,
bära som låter livet
rinna förbi
åskadarläktaren
och aldrig riskerar sin styva nacke
på egen, eller andras schavott.

 

 




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 341 gånger
Publicerad 2006-12-16 14:49



Bookmark and Share


  Aurelio
Bravo!
2006-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer