Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom tid och rum


Det var när du sa
de orden
som kalla nordanvindar
kom bitande förbi

i en evinnerlig tid
jämmer fanns där
i kylig tung tid
frös hjärtan till hård is

kalla fötter går sakta
långt,långt bort
på tidig isig mark

där
hörs grått skrik
i ett vilset hjärta
gå i tusen bitar
som flera hundratusen skärvor

ögat blundar mörkt
se där
i droppande ögonvrå
skimrar röda du

mellan sköra fingar
silkiga röda gardiner
en varm solstrimma
smeker liv till

drömmande sommardag
fågelkvitter i högan sky
överallt, överallt

flyger
de allra vackraste fjärilar
med strålande vingar
landar
i kärlekshand

ord
hörs smygande
ett längtande törstigt öra

oroväckande
blå moln sveper förbi
mitt i allt
det minsta av dem alla
det dova grå
dunstande molnet
som är en insikt
du älskar
ingen

där kom livet förbi
levande andning
porlande syre
vårbäckar rusar fram
ren frisk luft
ivrigt pulserande
darrande hjärta


slingrande blå ådror
stundande härliga liv
ny vandring
blir löftesrik tid
därborta skymtar fägring
ack sköna du
kom hit
jag

-är-















Fri vers av NoMi F
Läst 1582 gånger
Publicerad 2006-12-18 11:28



Bookmark and Share


  Eline.P
så vackert du skriver. Om kyla, sorgsenhet........uppvaknande till liv igen.
2007-01-18

  Bodil Sandberg
Så skriver en passionerad poet...och j-ligt bra!!!!
2007-01-18

  Carin
stark diktat, det kändes i hjärtat.
2006-12-19
  > Nästa text
< Föregående

NoMi F

Mina favoriter
svarslös