Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har nu skrivit om min favodikt. Är det någon som ids, första eller andra versionen?


I ljusets klara låga (omgjord)

I det stora ljusets klara låga
finns det små, små skuggor av oro.

Likt solfläckar på solens yta
finns de i alla ljus som brinner i natt.

Och i lågans fladdrande
stiger gnistorna mot skyn
för att bilda små bokstäver
skapa ord
till en mening
om oss
som vi båda kan läsa.

I den mjuka sängens dun
torkar tårar som alla fruktar.

Allt hopp suger kudden upp
likt när ljusets låga sakta dör.
All stearin rinner ner
såsom tårar
nerför en rödmjuk kind.

Jag har skrivit på otaliga blad
många blad
om dig.
Vill du läsa,
kan du krama mig.

I den falska lyktans rykte
svävade skenet långsamt bort.
Och när folk dansar högt
vågar sanningen inte skrika.

Men jag har alltid vetat
att jag trivs bättre i ljus.
För när lyckans bok vikts ihop
har dess titel alltid varit
ditt namn.

Och inom mig
är bilden av oss alltid levande

I den torkade stearinsjöns spegel.




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 199 gånger
Publicerad 2006-12-18 14:26



Bookmark and Share


  sabina stark
Berör i hjärtat.
2007-01-26

    wilja
jag förstår att den här dikten ligger dig varmt om hjärtat, och med rätta! vore jag du skulle jag vara väldigt stolt.
hmm, nu vill jag inte komma och vara sån... men vete tusan om inte första versionen tilltalade mig mer?? åtminstone vissa partier. eller så är det för att jag läst den upprepade gånger och denna bara ett fåtal. ska fundera på saken.
i vilket fall, den är väldigt fin. och om du nödvändigtvis känner att du vill fila mer på den. vila den ett tag.
2006-12-20

    Lindizz
Oj denna berör mig djupt...mycket bra
2006-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf