Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dopplereffekten

under tågresan
noterade vi
hur klangen
från klockorna
vid vägövergången
sjönk i ett hastigt
glissando
då tåget passerade
och vi i det

Vi talade med
våra vanliga röster
där vi satt stilla
i förhållande
till varandra
och tågkupen
som rörde sig gentemot
det omgivande landskapet
där klockorna stod

Ljudvågorna var
flera per sekund
när vi närmade oss
än när vi fjärmade oss

våra armbandsur
mätte tiden med
orubbliga tickanden

Men hade den
som stått och väntat
vid övergången
hört urens tickande
hade de först tickat fortare
och sedan långsammare

Hur förhöll sig tiden
och vilken var dess
referrenspunkt?




Övriga genrer av Anders P VIP
Läst 242 gånger
Publicerad 2006-12-20 01:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP