Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
är det en social skyldighet att skydda andra från obefogad glädje?


Någon måste ju få henne att sluta le

Hon log med hela ansiktet och frågade om jag ville se hennes tändstickssamling. Åh herregud nej jag ville inte se hennes tändstickssamling, men jag log tillbaks och följde efter
Vad ska man säga. Vad ska man säga?! Jag sa ingenting. Hon samlade på tändstickor. Inte på askarna, inte på tändstickor i olika färger eller former- hon samlade bara på tändstickor. Fyra centimeter trä med svavelmössa ,gånger en miljon. Eller mer, jag ville inte tänka på det för jag hade redan börjat kallsvettas. Hon hade inget liv. Jag visste inte hur jag skulle lägga fram det, men fram måste det. Hon måste skaffa vänner, hon måste ha ett jobb med karriärsmöjligheter, hon måste ha en äkta man eller åtminstonne en pojkvän, och en unge, helst tre. Åh herregud, nu hade jag sett hennes tändstickssamling och nu måste jag rädda henne från den. Man kan inte bara lämna en människa ensam med en miljon meningslösa pinnar.
Skulle jag visa henne en tändare och försiktigt förklara att ingen egentligen behöver tändstickor? Jag hade ju faktiskt en tändare i väskan. Jag fingrade på den en stund och funderade, men jag tog aldrig upp den. Jag vågade inte. Jag ville inte. För hon log fortfarande och jag ville inte vara den som fick henne att sluta le.

Men nån måste ju. Eller hur?




Fri vers av Esset
Läst 435 gånger
Publicerad 2006-12-26 22:28



Bookmark and Share


  Ummm~oh~yeah
Så sant så.. men egentligen inte. Vad är det för sjuka normer dagens samhälle prackar på oss?
2006-12-26

    Ling
Jag gillar din text! Allt med den förutom det där med måste.
Man måste väl egentligen ingenting? Jag vet att den här världen är full av saker med negativ klang men kan man inte få bestämma själv!?

Nej, man måste inte.
Om det är något man måste så är det att inte måsta så mycket.
2006-12-26

    Camillaa
Preics, så fänrglsande
och äkta som en sådan dikt kan vara!

Underbart

/ C
2006-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Esset
Esset