Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liten nattlig fundering kring det som snart är förbi och sånt ...




Det vi ej åter får


Gott Nytt År
go vänner
bekanta
och alla andra
som jag förhoppningsvis
kanske känner

Stilla går ännu ett år
mot sitt obevekliga slut
utan hänsyn till
alla ännu inte fattade beslut

Beslut
vars nödvändighet
och konsekvenser
jag redan sedan
långliga tider
med mycken möda och besvär
lyckats förtränga
bortom
förnuft
känsla
självinsikt och begär

Men ursäkterna
och undanflykterna
blir allt svårare att finna ut

Ett år följs obevekligen
av ett annat
och lik förbannat
tar beslutsångesten inte slut

Undrar stillsamt insiktsfullt
om det jag söker
verkligen skulle kunna
mig ett förlösande svar förunna

och vilket beslut det skulle få
mig till att förkunna

Några få dagar återstår
av det innevarande år
vars bidrag
till mina samlade livsinsikter
utgörs av
insikten om hur lite
av allt som finns
att veta, lära känna och förstå
jag egentligen lärt mig
vet eller verkligen förstår

Ett nytt år
tar snart vid
och det som passerat har
får äntligen vila i frid

i omärkt grav
i minneslunden
den subjektiva
inte sällan
obstruktiva

vi för stunden
förtränger
förändrar och förvränger
till det mer
lätthanterliga fiktiva

Det där abstrakta
vi ej kan ta på eller se

Inför den tid som ännu inte är
men som snart
kommer komma till att bli
blir det som varit
men inte längre är
mindre betungande att bära

ety det som är fiktivt
känns inte lika nära

för stunden

så här alldeles
i utkanten
av minneslunden

på vägen ut
mot det goda nya året

Hoppet om bättre tider
gjuter nytt mod
inför ännu ej utkämpade strider

Smärtan förskjuts
ännu en tid
försluts sida vid sida
alldeles invid
det oläkta sår
vars spår
blott i abstraktionen
av situationen
är fiktivt













Övriga genrer av Peter Stjerngrim VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-12-28 01:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP